Рецепт лечо на зиму з перцю і помідорів: класичний варіант з покроковими етапами приготування

Восени, разом із збиранням урожаю, настає сезон заготовок. Багато господині готують різні салати і закуски на зиму. Одним з найпоширеніших і смачних страв є лечо.

Завдяки великій популярності з’явилася велика кількість рецептів приготування овочевої закуски. Але я пропоную вам класичний варіант з покроковими фото.

Лечо в банках

Нічого складного в цьому не, навіть якщо ви ніколи не займалися зимовими заготовками. Нам не потрібно багато зусиль і часу. Тільки попередньо стерилізуємо банки і промиваємо їх водою. Кришки досить прокип’ятити кілька хвилин.

Закуска виходить натуральною, корисною і неймовірно смачною. Тому обов’язково зробіть хоча б пару банок.

Інгредієнти для лечо:

  • 3 кг болгарського перцю;
  • 2 кг помідорів;
  • 1 головка часнику;
  • 4 головки ріпчастої цибулі;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 ст. л харчової солі;
  • 1 стакан соняшникової олії;
  • 1 ст. л 70% оцту.
Цікаве:  Огірки по-корейськи на зиму — 6 найсмачніших рецептів з покроковими етапами

У класичному рецепті використовуються тільки помідори і перець, тому не обов’язково використовувати цибулю з часником. Ми додаємо їх просто для аромату.