Восени, разом із збиранням урожаю, настає сезон заготовок. Багато господині готують різні салати і закуски на зиму. Одним з найпоширеніших і смачних страв є лечо.
Завдяки великій популярності з’явилася велика кількість рецептів приготування овочевої закуски. Але я пропоную вам класичний варіант з покроковими фото.
Лечо в банках
Нічого складного в цьому не, навіть якщо ви ніколи не займалися зимовими заготовками. Нам не потрібно багато зусиль і часу. Тільки попередньо стерилізуємо банки і промиваємо їх водою. Кришки досить прокип’ятити кілька хвилин.
Закуска виходить натуральною, корисною і неймовірно смачною. Тому обов’язково зробіть хоча б пару банок.
Інгредієнти для лечо:
- 3 кг болгарського перцю;
- 2 кг помідорів;
- 1 головка часнику;
- 4 головки ріпчастої цибулі;
- 1 склянка цукру;
- 2 ст. л харчової солі;
- 1 стакан соняшникової олії;
- 1 ст. л 70% оцту.
У класичному рецепті використовуються тільки помідори і перець, тому не обов’язково використовувати цибулю з часником. Ми додаємо їх просто для аромату.