Ранетка — це маленьке яблучко, для смачного повидла, джему, варення

Ранетки – це крихітні яблучка. У народі їх ще називають «райськими». Незважаючи на те що вони зовсім маленькі, у них міститься пектин у великих кількостях. Саме ця особливість робить їх ідеальним продуктом для приготування варення, повидла та варення. У сирому вигляді ранетки до душі не кожному, оскільки вони терпкі і кислуваті. Але під час варіння, після додавання цукру, всі неприємні смакові якості зникають. Тому варення з ранеток користується такою популярністю.

Рецепти варення з ранеток

Існує величезна кількість різноманітних і цікавих рецептів з ранеток на зиму.

Однак їх об’єднує те, що яблучка для варення повинні бути добірними, маленькими, стиглими і повністю червоними. Вони повинні бути без вм’ятин і червоточин. Коли яблучка зібрані саме час приступити до приготування. Отже, почнемо.

Цікаве:  Квітка гербера: значення та опис квітки