Полуничний компот на зиму: 6 рецептів на 3 літрову банку

Ну ось і почався сезон полуниці! Її вживати в сирому вигляді, використовують як начинки для випічки. Щоб зберегти частинку літа, багато господині роблять заготовки на зиму. З ягоди готують не тільки варення, але і смачні напої. В результаті чого, у зимові свята у вас на столі буде стояти не покупної сік з барвниками, а натуральний і ароматний полуничний компот.

У домашніх умовах, ягоду зручніше консервувати в трилітрових банках. Під час зберігання вона може розкиснути, тому перед вживанням напій потрібно обов’язково процідити.

Якщо у вас немає власного дачної ділянки, то купуйте продукт у перевірених виробників або на сільських ярмарках. Так ви зменшите ризик придбання неякісного товару.

Цікаве:  Виноградний сік у домашніх умовах: простий покроковий рецепт на зиму без варіння

Смачну заготовку можна зробити вдома, за допомогою декількох способів. Розглянемо найбільш прості й поширені рецепти консервації.