Полуничне желе: рецепт з желатином з подрібненої полуниці

З свіжої полуниці можна приготувати різні десерти. У попередніх статтях я робив огляд рецептів компоту і джему. Сьогодні поговоримо про полуничному желе з подрібненої ягоди. Як загусник використовується агар-агар, пектин, але ми будемо готувати з желатином.

Це ласощі можна подавати до столу практично відразу. Не забудьте заготовити його на зиму. З ягідного желе виходять відмінні бутерброди до сніданку або начинку до пирогів.

Десерт вважається менш калорійним, порівняно з варенням, так як в ньому міститься менше цукру. Тому він не зашкодить вашій фігурі, якщо не зловживати ним кожен день.

Інгредієнти

Для приготування смачного, густого желе, нам знадобляться прості продукти:

  • 500 г свіжої полуниці;
  • 10 г желатину;
  • 200 г цукрового піску;
  • 20 г базиліка;
  • 50 мл води.

Для цього десерту підійдуть цілі, м’яті і переспілі ягоди.

Покроковий рецепт желе на зиму

В першу чергу перебираємо полуницю. Видаляємо зелені хвостики, потім промиваємо її кілька разів, потім висушуємо за допомогою паперових рушників. Якщо у вас великі ягідки, то їх потрібно розрізати і злити сік.

Ягоди відправляємо в чашу блендера разом з листочками базиліка. Перемелюємо інгредієнти. У нас повинна вийти густа, однорідна маса, як показано на фото нижче. Пюре виливаємо в каструлю або сотейник.

В піалу висипаємо харчової желатин, додаємо холодну воду і перемішуємо. Залишаємо на чверть години, щоб набухла маса.

У сотейник з полуницею висипаємо цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 20 хвилин. Потім додаємо желатин, змішуємо інгредієнти і готуємо ще близько хвилини.

Розливаємо желе по стерилізованим банкам і закручуємо кришками. Зберігати заготівлю потрібно у прохолодному місці.

Цікаве:  Квашена капуста з журавлиною на зиму за класичним рецептом

Якщо ви хочете відразу спробувати желе, то розливаємо його по формах і заморожуємо в холодильнику. Потім пластиковий контейнер опускаємо на кілька секунд в ємність з гарячою водою і акуратно витягаємо десерт на тарілку.

Відео рецепт

У літній час на святковий стіл можна поставити смачне і красиве полуничне желе, замість класичного торта. Зробити його дуже просто. Подивіться відео з покроковим приготуванням десерту:

Для прикраси желе з полуниці використовуйте листя мите, цукрову пудру, збиті вершки або тоненькі скибочки вершкового сиру.

За цим рецептом можна зробити ласощі з вишні, суниці, малини і будь-яких інших ягід. З процесом приготування впорається навіть недосвідчена господиня.

Comments are closed.