Полуничне желе: рецепт з желатином з подрібненої полуниці

З свіжої полуниці можна приготувати різні десерти. У попередніх статтях я робив огляд рецептів компоту і джему. Сьогодні поговоримо про полуничному желе з подрібненої ягоди. Як загусник використовується агар-агар, пектин, але ми будемо готувати з желатином.

Це ласощі можна подавати до столу практично відразу. Не забудьте заготовити його на зиму. З ягідного желе виходять відмінні бутерброди до сніданку або начинку до пирогів.

Десерт вважається менш калорійним, порівняно з варенням, так як в ньому міститься менше цукру. Тому він не зашкодить вашій фігурі, якщо не зловживати ним кожен день.

Інгредієнти

Для приготування смачного, густого желе, нам знадобляться прості продукти:

  • 500 г свіжої полуниці;
  • 10 г желатину;
  • 200 г цукрового піску;
  • 20 г базиліка;
  • 50 мл води.

Для цього десерту підійдуть цілі, м’яті і переспілі ягоди.

Цікаве:  Мариновані опеньки — самі смачні та прості рецепти приготування на зиму