З свіжої полуниці можна приготувати різні десерти. У попередніх статтях я робив огляд рецептів компоту і джему. Сьогодні поговоримо про полуничному желе з подрібненої ягоди. Як загусник використовується агар-агар, пектин, але ми будемо готувати з желатином.
Це ласощі можна подавати до столу практично відразу. Не забудьте заготовити його на зиму. З ягідного желе виходять відмінні бутерброди до сніданку або начинку до пирогів.
Десерт вважається менш калорійним, порівняно з варенням, так як в ньому міститься менше цукру. Тому він не зашкодить вашій фігурі, якщо не зловживати ним кожен день.
Інгредієнти
Для приготування смачного, густого желе, нам знадобляться прості продукти:
- 500 г свіжої полуниці;
- 10 г желатину;
- 200 г цукрового піску;
- 20 г базиліка;
- 50 мл води.
Для цього десерту підійдуть цілі, м’яті і переспілі ягоди.