Залишилося кілька днів до світлого свята. Особливо його чекають віруючі люди, які дотримувалися посту. Вони тривалий час обмежували себе в харчуванні, тому хочуть швидше скуштувати смаколики, які будуть ви достаток на святковому столі.
Господині вже починають шукати свої записки з рецептами або шукають нові способи приготування великодніх страв. Одним з найбільш популярних варіантів є паска з сиру. Щоб її зробити не потрібно багато часу і сил.
Існує величезна кількість рецептів приготування такої страви в домашніх умовах. Я пропоную вам розглянути кілька класичних варіантів. Вибирайте з урахуванням своїх переваг або скористайтеся всіма методами швидкого приготування.
Отже, приступаємо до огляду.
Паска з сиру — класичний покроковий рецепт приготування в духовці
Зазвичай, великодній десерт готують без випічки. Але якщо ви хочете спробувати щось нове, то скористайтеся простим рецептом приготування в духовій шафі. Можливо, саме такий варіант вам найбільше сподобається.
Інгредієнти:
- 500 г сиру;
- 3 яйця;
- 100 г сметани;
- 80 г вершкового масла;
- 100 г цукрового піску;
- 1 ст. л крохмалю;
- 10 г ванільного цукру;
- 50 г цукатів;
- 50 г родзинок.
Приготування:
- У глибоку миску перекладаємо жирний сир, додаємо крохмаль, ванільний цукор, сметану, а також олію, яка доводимо до кімнатної температури;
- Доводимо суміш до однорідного стану за допомогою заглибного блендера. Якщо у вас немає такої кухонної техніки, то суміш перетираємо через сито;
- В іншу тарілку кладемо яйця з цукровим піском і ретельно збиваємо міксером;
- Тепер змішуємо сирну і яєчну масу;
- Додаємо промитий ізюм з цукатами і акуратно перемішуємо ложкою;
- Щоб десерт вийшов рівним, без тріщин, готувати його краще на водяній бані. Для цього роз’ємну форму застеляємо пергаментним папером, а зовні обертаємо харчовою фольгою;
- У форму викладаємо підготовлену суміш і рівномірно розподіляємо;
- Ставимо на глибоке деко і вливаємо в нього воду до середини форми;
- Відправляємо в духовку, яку заздалегідь нагріваємо до 160 градусів. Готуємо приблизно 1,5 години. Щоб перевірити готовність, протикаємо великдень дерев’яною зубочисткою, якщо вона суха, то можна витягувати десерт.
Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо наше блюдо на кілька хвилин. Потім акуратно виймаємо форму, і прикрашаємо на свій розсуд. Приємного апетиту!