Паелья з морепродуктів: 6 рецептів приготування в домашніх умовах

У нашій країні все популярнішою стає таке іспанське блюдо, як паелья з морепродуктів. Воно виходить неймовірно смачним і ситним, тому стало таким поширеним.

Згідно своїй назві готується і подається прямо в сковороді. Є паелью прийнято дерев’яними ложками, так як металеві прилади надають неприємний і неприродний смак.

У класичному варіанті паелья готується з морепродуктів. Також у нього можуть входити різні види м’яса і інші інгредієнти. Завдяки популярності з’явилася величезна кількість рецептів приготування в домашніх умовах.

Сьогодні розглянемо кілька простих і доступних способів приготування цього чудового блюда. Здивуйте своїх близьких і гостей.

Паелья з морепродуктів — рецепт в домашніх умовах з вином

Дуже смачне іспанське блюдо готується досить просто. Не варто переживати, що у вас нічого не вийде. З приготуванням може легко впоратися будь-яка господиня.

Інгредієнти:

  • 100 г рисової крупи;
  • 10 шт мідій;
  • 5 креветок;
  • 50 г кальмарів;
  • 1 цибулина;
  • 1 філе курки;
  • 150 мл білого вина;
  • 300 мл води;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • Часник;
  • Сіль;
  • Мелений перець;
  • Базилік.
Цікаве:  Гарбузова каша з рисом — 6 покрокових рецептів

Покрокове приготування з фото

Насамперед ставимо нагріватися сковороду на плиту і вливаємо олію в невеликій кількості. Тим часом ріпчасту цибулю нарізаємо на кубики. І обсмажуємо до золотистого кольору.

Куряче філе також ріжемо на шматки середнього розміру. У паэльницу вливаємо біле вино, і коли спирт випарується, додаємо нарізану курку та всі необхідні морепродукти. Включаємо вогонь на максимум, щоб мідії розкрилися.

Через 3-5 хвилин з сковороди витягуємо всі інгредієнти. Залишаємо тільки цибулю і бульйон. Вливаємо 150 мл води і додаємо рис. Коли рідина випарується, то вливаємо ще 150 мл. Варимо 20-25 хвилин.

Після цього продукти назад відправляємо в ємність, солимо і перчимо за смаком, отправялем подрібнений часник і базилік. Все добре перемішуємо.

Через 1-2 хвилини знімаємо блюдо з плити і подаємо на стіл прямо в сковорідці. Але при бажанні розкладіть по порційних тарілках. Приємного апетиту!