Морквяний торт — покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Морква широко застосовується в кулінарії. Багато господинь використовують цей продукт для приготування салатів, супів і других страв. Однак з нього можна зробити чудовий торт.

Ваші гості ніколи не здогадаються, що до складу десерту входять овочі. Він виходить неймовірно смачним, ніжним і красивим, тому займе гідне місце на святковому столі.

Морквяний торт слід готувати з молодих овочів, які відрізняються яскравим забарвленням і соковитістю. Тому ретельно підходите до вибору інгредієнтів.

Я постарався зібрати практично всі можливі варіанти цієї випічки, тому вибирайте потрібний спосіб, і приступайте до приготування.

Морквяний торт в домашніх умовах зі сметаною

Десерт з морквяних коржів сподобається і дітям і дорослим людям. Можете трохи поекспериментувати з додатковими продуктами, якщо хочете добитися іншого смаку.

Інгредієнти:

  • 200 г моркви;
  • 150 г борошна;
  • 120 г цукру;
  • 4 яйця;
  • Цедра 1-го лимона;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 2 ч. л розпушувача;
  • Харчова сіль;
  • Мускатний горіх.

Для крему:

  • 450 г сметани;
  • 150 г вершкового масла;
  • 1 ст. л цукрового піску;
  • 10 г ванільного цукру.

Приготування

Моркву ретельно промиваємо холодною водою, очистити, а потім подрібнюємо в глибоку миску на дрібній тертці. В цю ж тарілку акуратно натираємо цедру одного лимона.

В окрему ємність розбиваємо яйця, злегка підсолюємо і збиваємо до стійкої піни за допомогою міксера протягом декількох хвилин. При цьому поступово додаємо цукровий пісок. Після чого додаємо рослинне масло і перемішуємо ще близько 30 секунд.

Цікаве:  Вівсяне молоко: як приготувати в домашніх умовах і термін придатності

Просіваємо в яєчну суміш борошно, змішану з розпушувачем (за бажанням додаємо до сипких інгредієнтів мускатний горіх і корицю). І акуратно перемішуємо лопаткою.

Включаємо духовку, щоб вона нагрілася до 180 градусів. Форму накриваємо пергаментним папером і викладаємо, приготоване тісто. Зверху застеляємо харчовою фольгою, змащену маслом. Ставимо в духовку на 30-35 хвилин.

Тим часом займемося підготовкою крему. Для цього в чашу міксера кладемо вершкове масло кімнатної температури, звичайний і ванільний цукор. Збиваємо до однорідності, після чого поступово додаємо сметану і ще раз розмішуємо.

Готовність бісквіта перевіряємо дерев’яною зубочисткою. Витягаємо з форми і залишаємо остигати. Потім розрізаємо на два однакових коржа. Перший відправляємо в форму і змащуємо сметанною сумішшю. Накриваємо другим коржем. Зверху і з боків промазуємо кремом.

При бажанні підсушіть волоські горіхи на сухій сковороді. Подрібнюємо і посипаємо десерт з боків. Зверху прикрашаємо квіткою з моркви. Зробити його дуже просто, потрібно нарізати коренеплід на тонкі пластини і акуратно згорнути їх.

Пиріг прибираємо в холодильник настоюватися на 4-5 годин. Після чого можна пробувати на смак. Приємного апетиту!