Морквяний торт — покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Морква широко застосовується в кулінарії. Багато господинь використовують цей продукт для приготування салатів, супів і других страв. Однак з нього можна зробити чудовий торт.

Ваші гості ніколи не здогадаються, що до складу десерту входять овочі. Він виходить неймовірно смачним, ніжним і красивим, тому займе гідне місце на святковому столі.

Морквяний торт слід готувати з молодих овочів, які відрізняються яскравим забарвленням і соковитістю. Тому ретельно підходите до вибору інгредієнтів.

Я постарався зібрати практично всі можливі варіанти цієї випічки, тому вибирайте потрібний спосіб, і приступайте до приготування.

Морквяний торт в домашніх умовах зі сметаною

Десерт з морквяних коржів сподобається і дітям і дорослим людям. Можете трохи поекспериментувати з додатковими продуктами, якщо хочете добитися іншого смаку.

Інгредієнти:

  • 200 г моркви;
  • 150 г борошна;
  • 120 г цукру;
  • 4 яйця;
  • Цедра 1-го лимона;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 2 ч. л розпушувача;
  • Харчова сіль;
  • Мускатний горіх.

Для крему:

  • 450 г сметани;
  • 150 г вершкового масла;
  • 1 ст. л цукрового піску;
  • 10 г ванільного цукру.

Приготування

Моркву ретельно промиваємо холодною водою, очистити, а потім подрібнюємо в глибоку миску на дрібній тертці. В цю ж тарілку акуратно натираємо цедру одного лимона.

В окрему ємність розбиваємо яйця, злегка підсолюємо і збиваємо до стійкої піни за допомогою міксера протягом декількох хвилин. При цьому поступово додаємо цукровий пісок. Після чого додаємо рослинне масло і перемішуємо ще близько 30 секунд.

Просіваємо в яєчну суміш борошно, змішану з розпушувачем (за бажанням додаємо до сипких інгредієнтів мускатний горіх і корицю). І акуратно перемішуємо лопаткою.

Включаємо духовку, щоб вона нагрілася до 180 градусів. Форму накриваємо пергаментним папером і викладаємо, приготоване тісто. Зверху застеляємо харчовою фольгою, змащену маслом. Ставимо в духовку на 30-35 хвилин.

Тим часом займемося підготовкою крему. Для цього в чашу міксера кладемо вершкове масло кімнатної температури, звичайний і ванільний цукор. Збиваємо до однорідності, після чого поступово додаємо сметану і ще раз розмішуємо.

Готовність бісквіта перевіряємо дерев’яною зубочисткою. Витягаємо з форми і залишаємо остигати. Потім розрізаємо на два однакових коржа. Перший відправляємо в форму і змащуємо сметанною сумішшю. Накриваємо другим коржем. Зверху і з боків промазуємо кремом.

При бажанні підсушіть волоські горіхи на сухій сковороді. Подрібнюємо і посипаємо десерт з боків. Зверху прикрашаємо квіткою з моркви. Зробити його дуже просто, потрібно нарізати коренеплід на тонкі пластини і акуратно згорнути їх.

Пиріг прибираємо в холодильник настоюватися на 4-5 годин. Після чого можна пробувати на смак. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт швидкого приготування морквяного торта

Якщо ви ще сумніваєтеся, робити такий десерт або ні, то відразу скажу, що смак овочів в пирозі не відчувається. Аромат передається від додаткових продуктів, які входять до складу.

Інгредієнти:

  • 400 г моркви;
  • 260 г борошна;
  • 130 г цукрового піску;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 1 лимон;
  • 10 г розпушувача;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 120 г вершкового масла;
  • 450 г кисломолочного сиру;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л харчової соди;
  • 70 г волоських горіхів;
  • 5 г морської солі;
  • 1 ч. л кориці.

Приготування

У глибоку тарілку натираємо моркву і цедру лимона без білої частини, так як вона гірка. Потім через сито видавлюємо сік. Відставляємо миску вбік.

Тепер займемося тестом. У ємність розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок і збиваємо до однорідної і пишною суміші. В окремій тарілці змішуємо сипучі інгредієнти: борошно, соду, розпушувач, мускатний горіх, імбир, корицю. Відправляємо в миску з яйцями і розмішуємо кухонним віночком.

На наступному етапі в масу висипаємо подрібнені горіхи і рослинне масло. Ще раз ретельно перемішуємо. Тісто викладаємо у форму і запікаємо протягом 45 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.

Поки пиріг остигає, займемося приготуванням крему. Для цього в ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло і цукрову пудру. Збиваємо за допомогою міксера. Додаємо сирний сир і розмішуємо.

Десерт змащуємо вершковою сумішшю. Або розрізаємо його на коржі, і кожен шар промазуємо кремом, а потім посипаємо цукровою пудрою.

Прибираємо в холодильник на пару годин. Ставимо чайник на плиту і подаємо до столу.

Самий простий і смачний рецепт морквяного торта в мультиварці

Сучасні виробники пропонують різні моделі кухонної техніки, які володіють великим функціоналом. Завдяки такому обладнанню можна швидко зробити смачний десерт до чаю або на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 250 г моркви;
  • 380 г пшеничного борошна;
  • 200 г цукрового піску;
  • 180 г вершкового масла;
  • 20 г розпушувача;
  • 3 яйця;
  • 2 г ваніліну;
  • 1 банку консервованого ананаса;
  • Волоські горіхи.

Для крему:

  • Ананасовий сироп;
  • 500 г кисломолочного сиру;
  • Цукрова пудра.

Приготування

Для початку в мисці збиваємо яйця з цукровим піском. Після чого додаємо розм’якшене масло і ще раз перемішуємо. Потім відправляємо подрібнені волоські горіхи, натерту моркву, а також пару кілець ананаса, порізаного на кубики. Розмішуємо лопаткою

Борошно змішати з розпушувачем і ваніліном. Відправляємо в приготовану суміш частинами, в 2-3 заходу. Ретельно вимішуємо тісто.

Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і перекладаємо нашу масу. Рівномірно розподіляємо по поверхні. Закриваємо кришку, включаємо режим «Випічка», і встановлюємо час 1 годину 10 хвилин.

Поки бісквіт остигає, займемося приготуванням крему. Для цього в мисці змішуємо сирний сир, пару ложок цукрової пудри і сироп з банки.

Остиглий пиріг розрізаємо на 2-3 коржа. Кожен з них змащуємо кремом і посипаємо нарізаними ананасами.

На завершальному етапі, торт промазуємо кремом зверху і по краях. Тюбиком з шоколадом або згущеним молоком прикрашаємо десерт за бажанням.

Торт з моркви: дієтичний рецепт для правильного харчування

Якщо ви дотримуєтеся ПП або намагаєтеся схуднути, то вам сподобається низькокалорійний десерт. Адже потрібно задовольняти потребу в солодкому. У 100 г такого пирога міститься 170 калорій.

Інгредієнти:

  • 250 г моркви;
  • 100 мл знежиреного кефіру;
  • 50 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 50 г кукурудзяного борошна;
  • 30 г кокосового масла;
  • 200 г борошна з цільного зерна;
  • 10 г розпушувача;
  • 200 г кисломолочного сиру;
  • 350 г м’якого сиру;
  • Ванілін;
  • ½ Ч. л мускатного горіха;
  • 1,5 ч. л кориці;
  • Цукрозамінник;
  • Цедра апельсина.

Приготування

Висипаємо В миску борошно з кукурудзи і цільного зерна, а також розпушувач, мускатний горіх і корицю. І перемішуємо інгредієнти.

Цікаве:  Швидкі і смачні рецепти торта з кабачків з помідорами

Тепер розбиваємо яйця в миску і збиваємо міксером. Поступово вливаємо кокосове масло, додаємо цукровий пісок, кефір і сухі інгредієнти в декілька заходів.

У миску також відправляємо молоко кімнатної температури і моркву. Розмішуємо ложкою або лопаткою.

Дві невеликі формочки змащуємо маслом і викладаємо в них тісто. Акуратно розрівнюємо і випікаємо 40-45 хвилин в духовці, яку заздалегідь нагріваємо до 160 градусів.

Тим часом займемося кремом. Для цього в тарілку викладаємо м’який сир, а також сирний сир, цукровий замінник, ваніль, цедру лимона. Все перемішуємо кухонним віночком до отримання однорідної маси.

Накриваємо харчовою плівкою і на пару годин прибираємо в холодильник.

Кожен пиріг розрізаємо на два коржа, коли вони охолонуть. По черзі змащуємо всі коржі, приготованим і охолодженим кремом. Таким чином, у нас виходить чотири шари, верхній змащуємо з боків і поверхні.

Десерт ставимо в холодильник мінімум на 1 годину, щоб він просочився. Потім оформляємо на свій розсуд, заохочуйте творчу фантазію.

Морквяний торт зі сметанним кремом в домашніх умовах

Не кожна господиня здогадується, що з овочів можна приготувати ніжний і неймовірно смачний десерт до святкового столу або просто в якості солодощі до чаю.

Інгредієнти:

  • 200 г моркви;
  • 3 яйця;
  • 150 г цукрового піску;
  • 180 г борошна;
  • 2 ч. л розпушувача;
  • 1 ч. л кориці;
  • 1 ч. л кардамону;
  • Сіль;
  • 90 мл соняшникову олію.

Для крему:

  • 400 мл сметани;
  • ½ Лимона;
  • 150 г згущеного молока.

Приготування

  1. Яйця збиваємо з цукром міксером протягом декількох хвилин до стійкої піни;
  2. Додаємо сіль, рослинне масло і натерту моркву. Перемішуємо лопаткою знизу вгору;
  3. Борошно змішуємо зі спеціями. При бажанні ви можете включити до складу подрібнений імбир, гвоздику, цедру фруктів;
  4. Сипучі інгредієнти додаємо в рідку масу в кілька прийомів і добре перемішуємо.

Форму для випікання покриваємо пергаментним папером і викладаємо підготовлене тісто. Рівномірно розподіляємо по поверхні. Накриваємо харчовою фольгою, в якій робимо декілька отворів ножем. Ставимо в розігріту до 180-190 градусів духовку на 40-45 хвилин. Коли пройде половина часу знімаємо фольгу.

Коли бісквіт охолоне, то витягуємо його з формочки і розрізаємо на два коржі. Просто робимо по краях надрізи ножем, а потім за допомогою нитки повністю поділяємо пиріг.

Тепер потрібно зробити крем. Перекладаємо В миску охолоджену сметану зі згущеним молоком. Збиваємо міксером близько 5 хвилин. Після чого додаємо цедру лимона. Продовжуємо збивати, поступово вливаємо лимонний сік.

Змащуємо перший корж, накриваємо другим, і промазуємо його зверху і з боків.

Прикрашаємо десерт подрібненими волоськими горіхами. Охолоджуємо в холодильнику пару годин, а краще залишити його на ніч, щоб добре просочився.

Торт з моркви і сиру в духовці

Сирні десерти завжди виходять дуже смачними. А в поєднанні з морквою, випічка буде оригінальною і ароматною. Ви не пошкодуєте, якщо скористаєтеся цим рецептом приготування.

Інгредієнти:

  • 400 г сиру;
  • 100 г сметани;
  • Цедра лимона;
  • 40 г крохмалю;
  • 2 яйця.

Для морквяного тіста:

  • 250 г моркви;
  • 3 яйця;
  • 200 р пшеничного борошна;
  • 140 г цукрового піску;
  • 7 г розпушувача;
  • 2 г соди;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 1 ч. л кориці;
  • Щіпка солі;
  • Волоські горіхи;
  • 100 мл соняшникової олії.

Приготування

У глибоку миску кладемо сир, яйця, цукор і сметану. Доводимо до однорідного стану заглибним блендером. Після чого додаємо крохмаль, цедру лимона і ретельно перемішуємо лопаткою.

В іншій мисці змішуємо пшеничне борошно з розпушувачем, содою, корицею і сіллю. В окрему ємність розбиваємо яйця кімнатної температури, додаємо ванільний і звичайний цукор. Міксером збиваємо до пишної маси.

Поступово вливаємо олію, продовжуючи розмішувати, і висипаємо підготовлені сипучі інгредієнти. На наступному етапі в миску, додаємо натерту моркву і подрібнені волоські горіхи, які попередньо обсмажуємо на сухій сковороді.

Форму застеляємо пергаментним папером. На дно викладаємо невелику кількість морквяного тіста і рівномірно розподіляємо його по поверхні. Потім по черзі додаємо ложкою сирну і морквяну масу.

Випікаємо протягом 1 години в духовці, яку нагріваємо до 160 градусів. Після чого десерт остуджуємо і витягаємо з форми. Можете подавати його в якості пирога. А якщо хочете зробити торт, то розріжте його на коржі і змастіть кремом улюбленим.

Морквяний торт в домашніх умовах з маскарпоне

Пропоную вам ще один чудовий рецепт приготування смачного десерту, який сподобається всім без винятку. З оформленням пирога можете поекспериментувати.

Інгредієнти:

  • 350 г моркви;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 250 г борошна;
  • Щіпка солі;
  • 10 г розпушувача;
  • 2 г соди;
  • 8 г кориці;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 120 г вершкового масла;
  • 250 р цукрового піску;
  • 4 яйця;
  • 100 мл соняшникової олії;

Для крему:

  • 350 г маскарпоне (вершковий сир);
  • 70 г цукрової пудри;
  • 300 г вершків;
  • 400 г консервованих ананасів.

Приготування

У чистій і сухій мисці змішати просіяне борошно, розпушувач, соду, корицю і соду.

В іншій мисці збиваємо до пишної маси яйця, зі звичайним і ванільним цукром, протягом 5 хвилин. В пишну масу додаємо вершкове масло і соняшникову олію. Продовжуємо розмішувати. Після чого висипаємо борошно з інгредієнтами в кілька прийомів.

У завершенні відправляємо в тарілку натерту моркву, а також подрібнені й обсмажені волоські горіхи. Ретельно розмішуємо до однорідності.

Підготовлене тісто викладаємо у три форми для випікання, які застеляємо пергаментним папером. Відправляємо на 30 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

У нас повинно вийти три коржа. При необхідності їх поверхню вирівнюйте за допомогою ножа.

Вершковий сир збиваємо кухонним віночком. Охолоджені вершки доводимо до пишної маси разом з цукровою пудрою і ваніліном. Після чого перемішуємо сирну і вершкову суміш.

Тепер збираємо торт. Для цього кожен корж промазуємо сиропом з банки з ананасами, наносимо шар приготованого крему, викладаємо нарізані консервовані ананаси, які покриваємо тонким шаром крему. Таким чином, формуємо три шари.

Десерт прибираємо в холодильник на 2 години. Перед подачею прикрашаємо ананасами і праліне (мелений мигдаль, обсмажений у цукрі). Приємного апетиту!

Як приготувати торт з моркви з варенням

Дуже простий варіант приготування смачного десерту. До складу не входить вершкове масло, тому в ньому міститься менше калорій, порівняно з іншими аналогами.

Інгредієнти:

  • 300 г моркви;
  • 90 мл соняшникової олії;
  • 200 г цукрового піску;
  • 350 г пшеничного борошна;
  • 1 пакетик кондитерського порошку;
  • 3 яйця;
  • Цедра 1 апельсина;
  • Варення.
Цікаве:  Щавлевий суп з яйцем за класичними рецептами

Приготування:

  1. В тарілці збиваємо яйця з цукром до утворення пишної маси;
  2. Борошно змішуємо з кондитерським порошком, і невеликими порціями просіваємо в яєчну масу, продовжуючи збивати;
  3. Поступово вливаємо олію і перемішуємо;
  4. На наступному етапі додаємо цедру апельсина і натерту моркву. Розмішуємо круговими рухами знизу вгору;
  5. Форму змащуємо маслом і викладаємо в неї, підготовлене тісто;
  6. Випікаємо протягом 40 хвилин, у духовці, нагрітій до 175 градусів;
  7. Пиріг витягаємо з форми, охолодити, після чого розрізаємо на два коржа;
  8. Промазуємо коржі варенням.

Випічку можна посипати цукровою пудрою або прикрасити іншими інгредієнтами.

Класичний рецепт морквяного торта в мультиварці

Під час приготування десерту з традиційного варіанту, можна скористатися сучасним кухонним обладнанням. У цьому випадку, ви заощадите свій час.

Інгредієнти:

  • 300 г моркви;
  • 250 г борошна;
  • 1 ч. л кориці;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • 150 г цукрового піску;
  • 5 яєць;
  • 100 г волоських горіхів.

Для крему:

  • 250 г вершкового сиру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г цукрової пудри;
  • Ванільний цукор.

Приготування

Курячі яйця розбиваємо в миску, додаємо цукровий пісок і збиваємо міксером на високих оборотах. Після чого суміш додаємо сипучі інгредієнти і ще раз перемішуємо.

Наступним кроком викладаємо в миску натерту моркву, волоські горіхи і вимішуємо тісто.

Чашу мультиварки змащуємо маслом і присипаємо невеликою кількістю борошна. Викладаємо тісто і розрівнюємо. Накриваємо кришкою, включаємо режим «Випічка», встановлюємо час 40 хвилин.

Тим часом займемося приготуванням тіста. Для цього в чисту ємність перекладаємо всі необхідні інгредієнти і перемішуємо їх за допомогою міксера.

Готовий пиріг витягуємо з чаші і залишаємо до повного охолодження. Потім розрізаємо його на кілька коржів, які промазуємо вершковою масою. Зверху десерт прикрашаємо на свій розсуд і прибираємо в холодильник.

Як приготувати і прикрасити морквяний торт до дня народження

Якщо ви хочете здивувати іменинника, то на святковий стіл поставте незвичайне частування. Чудовий десерт з моркви, з красивим і оригінальним оформленням.

Інгредієнти:

  • 250 г моркви;
  • 160 г пшеничного борошна;
  • ½ Ч. л мускатного горіха;
  • 1 ст. л. цедри апельсина;
  • 100 мл апельсинового соку;
  • 80 г волоських горіхів;
  • 180 мл оливкової олії;
  • 200 г цукрового піску;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • ½ Ч. л соди;
  • ½ Ч. л солі;
  • ½ Ч. л кориці.

Для крему:

  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 300 г вершкового сиру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 100 г цукрової пудри.

Для глазурі:

  • 70 мл вершків;
  • 100 г темного шоколаду;
  • 50 г вершкового масла.

Для декорування:

  • Ожина;
  • Полуниця;
  • Малина;
  • Слива;
  • Палички кориці;
  • М’ята;
  • Цукрова пудра.

Приготування

У миску розбиваємо курячі яйця і збиваємо міксером. Додаємо цукровий пісок, і продовжуємо збивати. Вливаємо оливкова або рослинне масло без запаху, продовжуючи розмішувати суміш до однорідності.

Слідом додаємо сік і цедру апельсина. Гарненько перемішуємо.

В окрему тарілку висипаємо просіяне борошно, корицю, сіль, соду, мускатний горіх і розпушувач. Все збиваємо виделкою. Сипучі продукти відправляємо в рідку суміш і ретельно перемішуємо.

Потім додаємо натерту моркву і подрібнені волоські горіхи, для цього краще скористатися блендером. Акуратно вимішуємо силіконової лопаткою круговими рухами.

На столі розстилаємо харчову фольгу, а зверху пергаментний папір. Встановлюємо роз’ємне кільце, і по краях загортаємо фольгу.

Тісто ділимо на 4 частини і викладаємо у форму. По черзі випікаємо чотири коржа протягом 20 хвилин. Духовку попередньо нагріваємо до 160 градусів. Готовність бісквіта перевіряємо зубочисткою, і залишаємо остигати.

Тим часом займемося приготуванням крему для торта. Для цього в тарілку викладаємо розм’якшене вершкове масло, цукрову пудру і збиваємо до пухкої однорідної суміші.

Також додаємо охолоджене вершковий і сирний сир. На повільній швидкості перемішуємо до однорідності. Для зручності перекладаємо суміш у кондитерський мішечок.

Тепер приступаємо до складання торта. Викладаємо перший корж, по спіралі наносимо приготований вершковий крем, після чого розрівнюємо його ножем.

Аналогічним способом формуємо наступні шари. Верхній корж промазуємо кремом зверху і з боків. Потім прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

На наступному етапі знадобиться терпіння. Потрібно акуратно вирівнювати крем, для цього наносимо кілька шарів по краях і на поверхню. Чим більше шарів, тим більш рівним вийде десерт. Ставимо в холодильник на півгодини.

Поки торт охолоджується і настоюється, займемося приготуванням глазурі для оформлення. Для цього шоколад розламуємо на шматки, кладемо в сотейник, додаємо вершки і масло.

Розтоплюємо на малому вогні, постійно помішуючи. Знімаємо з плити і залишаємо на кілька хвилин, поки глазур не стане теплою (30-35 градусів).

Дістаємо торт з холодильника і за допомогою чайної ложки, акуратно викладаємо глазур по краях, щоб вона злегка стікала. Шоколадну масу додаємо в середину десерту і вирівнюємо лопаткою. Прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Залишається найцікавіший етап оформлення торта до дня народження. Ви можете зробити ягід-фруктову шапку із зазначених інгредієнтів і посипати цукровою пудрою. Але тут вітаються експерименти, проявляйте свою фантазію. Десерт виходить неймовірно красивим.

Покрокове приготування морквяного торта в домашніх умовах — рецепт з крем-чізом

Якщо ви ніколи не готували такий десерт, то я хочу зазначити, що смак овочів в ньому не відчувається. Морква надає лише соковитість і ніжність чудовому частування.

Інгредієнти:

  • 200 г моркви;
  • 200 г соняшникової олії;
  • 250 р цукрового піску;
  • 3 яйця;
  • 200 р пшеничного борошна;
  • 2 г розпушувача;
  • 4 г соди;
  • 2 г мускатного горіха;
  • 4 г кориці;
  • 100 г волоських горіхів;
  • Цедра одного лимона;
  • 25 мл соку лимона;
  • Щіпка солі.

Для крем-чизай

  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г кисломолочного сиру;
  • 180 г цукрової пудри.

Приготування

В тарілці змішуємо сухі інгредієнти. Просіваємо і змішуємо з подрібненими волоськими горіхами.

В іншій мисці збиваємо курячі яйця з цукровим піском. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою вливаємо олію. Після чого додаємо цедру, натерту моркву і лимонний сік.

На наступному етапі в рідку масу відправляємо сипучі інгредієнти і ретельно розмішуємо.

Тісто ділимо на рівні частини і викладаємо у форму з пергаментним папером. Випікаємо два коржі протягом 30 хвилин, у духовці, нагрітій до 175 градусів.

А ми поки що займемося кремом. У ємності збиваємо вершкове масло, додаємо сирний сир і продовжуємо перемішуємо. Після чого висипаємо цукрову пудру і доводимо до однорідної маси.

Цікаве:  Бутерброди з печінкою тріски — прості і смачні рецепти на святковий стіл і не тільки

У коржів злегка зрізаємо верхню частину. Перший корж змащуємо кремом рясно, накриваємо другим. Добре промазуємо з боків і на поверхні.

Залишається тільки прикрасити десерт. Можете скористатися горіхами, крихтою від коржів і карамеллю. Перед подачею ставимо в холодильник. Приємного апетиту!

Морквяний торт з лимонним курдом і кремом

З найпростіших продуктів можна приготувати чудовий десерт, який сподобається і гостям і близьким людям. Досить скористатися наступним рецептом приготування з фото.

Інгредієнти:

  • 350 г моркви;
  • 300 г борошна;
  • 1 ч. л соди;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • Щіпка солі;
  • ¼ Ч. л мускатного горіха;
  • 1 ч. л кориці;
  • ¼ Ч. л меленого імбиру;
  • 4 яйця;
  • 250 р цукрового піску;
  • 150 мл рослинного масла;

Для курда:

  • 2-3 апельсина;
  • 75 г цукрового піску;
  • 2 жовтка;
  • 40 г вершкового масла;
  • 1 ст. л кукурудзяного крохмалю;
  • Цедра апельсина;
  • 3 г желатину.

Для крему;

  • 200 г вершків;
  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 120 г цукрової пудри.

Приготування

У миску відправляємо просіяне пшеничне борошно, розпушувач, соду, спеції і все змішуємо.

Міксером збиваємо рослинне масло з цукром на середніх обертах. У процесі додаємо курячі яйця і доводимо до однорідної маси. Після чого в миску відправляємо підготовлені сухі інгредієнти і перемішуємо кухонним віночком.

На наступному етапі додаємо подрібнену моркву, волоські горіхи, а також цедру апельсина. Ретельно розмішуємо до однорідності.

Форму для випічки застеляємо харчовою фольгою, викладаємо частину тесту, і по черзі випікаємо три коржа за 30 хвилин. Духовку заздалегідь нагріваємо до 180 градусів.

Щоб торт вийшов більш соковитим, кожен бісквіт загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 3 години. Таким чином, волога рівномірно розподілиться по бісквіту.

Тепер займемося приготуванням курда. У сотейник виливаємо апельсиновий сік, додаємо цедру одного фрукта, цукор, крохмаль і жовтки. Перемішуємо і ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо рідину до температури 80 градусів, тобто не доводимо до кипіння. Залишається процідити через сито.

Наступним кроком желатин розвести в 15 мл води і залишаємо набухати. Після чого на 15 секунд ставимо в мікрохвильову піч і додаємо в апельсиновий курд. Розмішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо остигати до 30 градусів.

Потім в миску відправляємо розм’якшене вершкове масло і перемішуємо до утворення однорідної маси. Накриваємо миску харчовою плівкою і прибираємо на 2-3 години в холодильник.

Тим часом займемося приготуванням крему. Для цього охолоджені інгредієнти з цукровою пудрою збиваємо протягом хвилини на низьких обертах. І ще пару хвилин на високих оборотах. Ставимо в холодильник.

Охолоджені бісквіти дістаємо з холодильника і зрізаємо з них верхню частину, щоб коржі вийшли рівними. Приступаємо до складання торта. На корж наносимо шар крему і вирівнюємо лопаткою. Для цього краще скористатися кондитерським мішком.

По краях робимо бортик, щоб не витекла начинка. В центр по спіралі додаємо апельсиновий курд. Накриваємо наступним коржем і повторюємо процедуру. Третій бісквіт промазуємо кремом і прибираємо в холодильник на ніч.

На наступний день прикрашаємо торт крихтою від коржів і часточками апельсина. Експерименти з оформленням тільки вітаються. Ароматний і неймовірний десерт можна подавати до столу.

Торт з моркви: рецепт на кефірі

Це класичний варіант приготування десерту. Слід зазначити, що наші бабусі часто використовували моркву для випічки. Тому обов’язково спробуйте такий рецепт у справі і порадуйте своїх близьких людей.

Інгредієнти:

  • 2 морквини;
  • 7 ст. л пшеничного борошна;
  • 2 яйця;
  • 80 мл кефіру;
  • 3 ст. л манки;
  • 6 ст. л цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • Щіпка солі;
  • 1 ч. л соди;
  • 200 г сметани;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 50 г цукрової пудри.

Приготування:

  1. Яйця з цукровим піском збиваємо до отримання пишною і однорідної маси;
  2. Потім додаємо кефір, розм’якшене вершкове масло і продовжуємо перемішувати;
  3. Наступним кроком миску кладемо натерту моркву і ще раз розмішуємо;
  4. Тепер перемішуємо сипучі інгредієнти і додаємо в миску з іншими продуктами. Домагаємося однорідної суміші;
  5. Якщо готуєте в мультиварці, то чашу змащуємо маслом, перекладаємо тісто і включаємо режим «Випічка», встановлюємо час – 65 хвилин;
  6. Якщо віддаєте перевагу духовку, то тісто викладаємо у форму з пергаментним папером. Випікаємо близько 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці;
  7. Пиріг залишаємо остигати, і займемося приготуванням крему;
  8. Міксером збиваємо необхідні інгредієнти;
  9. Остиглий бісквіт розрізаємо на два коржа;
  10. Перший корж покриваємо шаром крему, і при бажанні посипаємо горіхами;
  11. Накриваємо другою частиною. Змащуємо Кремом поверхня і краї;
  12. Десерт ставимо в холодильник на кілька годин.

Перед подачею ви можете прикрасити його шоколадною глазур’ю, шматочками фруктів, цукровою пудрою або іншими продуктами.

Рецепт торта з моркви без борошна

Якщо ви не можете дозволити собі шматочок десерту, то я пропоную вам скористатися наступним варіантом приготування торта, з невеликим вмістом калорій.

Інгредієнти:

  • 100 г моркви;
  • 70 г вівсяних висівок;
  • 4 яйця;
  • 1 ч. л кориці;
  • ½ Ч. л розпушувача;
  • ½ Ч. л мускатного горіха;
  • 40 г волоських горіхів;
  • Цукрозамінник;
  • 360 г пастоподібного сиру до 5% жирності;
  • 100 мл молока.

Приготування

У миску кладемо натерту моркву, яку злегка віджимаємо. Додаємо подрібнені волоські горіхи, корицю, мускатний горіх, цукрозамінник, а також 3 яйця і 1 жовток. Ретельно перемішуємо кухонним віночком.

Вівсяні висівки подрібнюємо в борошно. Для цього скористаємося кавомолкою. Змішуємо з розпушувачем, відправляємо в миску з іншими інгредієнтами і перемішуємо.

Блендером або міксером збиваємо білок, який у нас залишився. Додаємо його в тісто і ретельно розмішуємо. Підготовлену масу перекладаємо у високу форму і відправляємо на 30-35 хвилин в духовку (180 градусів).

Для приготування крему, в мисці збиваємо сирну масу, молоко і цукрозамінник. Остиглий бісквіт розрізаємо на 3 коржа, кожен з них промазуємо кремом. Потім змащуємо поверхню верхнього коржа і з боків. При бажанні прикрашаємо волоськими горіхами.

Десерт прибираємо в холодильник на кілька годин, а краще всього на цілу ніч.

Скористайтеся будь-яким рецептом морквяного торта, він завжди виходить соковитий і смачний. При цьому не потрібно володіти кулінарними навичками і досвідом. А до складу входять доступні і недорогі продукти.

Comments are closed.