Морква є одним з корисних і доступних продуктів. У ньому містяться органічні кислоти, мікроелементи і вітаміни.
Тому коренеплід благотворно впливає на організм і запобігає розвитку деяких захворювань. Крім того, практично немає ніяких протипоказань до вживання.
Свіжовичавлений морквяний сік містить всього 50 калорій в 100 мл Напій зміцнює імунну систему, покращує зір, допомагає при діабеті, благотворно впливає на стан нігтів і волосся, а також покращує роботу нервової системи. Деякі люди використовують його для схуднення.
Сік з моркви легко зробити самостійно в домашніх умовах. Існує безліч варіантів приготування корисного напою. У сьогоднішній статті ми розглянемо декілька простих рецептів.
Як приготувати морквяний сік на зиму в домашніх умовах через соковижималку
Завдяки сучасним технологічним розробкам, життя домогосподарок полегшилася. Адже кухонне обладнання дозволяє заощадити сили і час. Таким чином, ми можемо зробити корисний напій дуже швидко і просто.
Інгредієнти:
- 1 кг моркви;
- 100 г цукрового піску;
- 2 г лимонної кислоти;
- 200 мл води.
При заготівлі великого об’єму соку, кількість продуктів збільшуйте в процентному співвідношенні.
Приготування:
- З моркви зчищають верхній шар і ретельно промиваємо під проточною водою;
- Відправляємо в соковижималку, і чекаємо, коли вона закінчить свою роботу;
- Сік перелити в чисту ємність і відставляємо в сторону на 30-40 хвилин, щоб настоявся;
- Проціджуємо через марлю, складену в декілька шарів;
- У нас вийшов концентрат, тому його слід розбивати холодною водою (200 мл), яку заздалегідь закип’ятити;
- Рідина переливаємо в каструлю, ставимо на плиту і доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь, щоб не було сильного нуртування, і готуємо близько 10 хвилин;
- Відправляємо в каструлю лимонну кислоту і цукровий пісок;
- Знімаємо з плити, коли кристали цукру повністю розчиняться;
- Розливаємо по скляним банкам і накриваємо кришкою;
- Стерилізуємо в ємності 25 хвилин після закипання води;
Після виконання всіх процедур, банки щільно закрити металевими кришками, після остигання ставимо в прохолодне місце для тривалого зберігання.