Млинці з м’ясом — 10 смачних покрокових рецептів

Млинці можна віднести до універсальної страви. Адже їх подають в якості самостійної закуски, а якщо нафарширувати їх різними продуктами, то можна задовольнити потреби будь-якої людини.

Якщо ви хочете зробити ситні млинці, то в якості начинки краще використовувати м’ясо. Підходить будь-який продукт, який вам найбільше подобається.

Слід зазначити, що млинці з м’ясом виходять калорійними, тому не варто вживати їх у великій кількості, якщо ви побоюєтеся додати у вазі.

Не бійтеся готувати таке блюдо про запас. Адже закуску можна зберігати в морозилці тривалий час. А при необхідності, просто розморожуємо їх і готуємо. Це дуже зручно, коли на порозі з’явилися несподівані гості.

Пропоную вам добірку простих і смачних варіантів.

Млинці з м’ясом і грибами в мішечку: покроковий рецепт приготування

Якщо ви любите ситні і смачні страви, то пропоную вам скористатися наступним варіантом приготування. Ми зробимо млинці на молоці, і зробимо для них соковиту начинку.

Інгредієнти:

  • 1 стакан молока;
  • ½ Склянки води;
  • 4 ст. л вершкового масла;
  • 7 яєць;
  • 1 склянка борошна;
  • 500 г свинячого фаршу;
  • 500 г печериць;
  • 1 головка цибулі;
  • Харчова сіль;
  • 1 ст. л майонезу.

Приготування:

 

  • Для початку займемося начинкою. В першу чергу відварюємо 3 яйця;
  • Розігріваємо сковороду, змащуємо її рослинним маслом і обсмажуємо фарш, постійно помішуючи. Перекладаємо в тарілку і залишаємо остигати;
  • Потім обсмажуємо подрібнену цибулю до прозорості;
  • Додаємо в сковороду нарізані гриби і готуємо до тих пір, поки не випарується вся волога. Після чого смажимо ще кілька хвилин;
  • Змішуємо фарш з цибулею і грибами. Солимо, перчимо й перемішуємо;
  • Підготовлену суміш разом з вареними яйцями пропускаємо через м’ясорубку;
  • Додаємо невелику кількість майонезу і перемішуємо;
  • Тепер зробимо млинці. Для цього в миску розбиваємо 4 яйця;
  • Додаємо просіяне борошно, теплу воду, вершкове масло і молоко кімнатної температури. Блендером перемішуємо до утворення однорідної маси без грудочок;
  • Смажимо млинці звичним способом з двох сторін;
  • На готовий млинець викладаємо начинку, рівномірно розподіляємо її по поверхні і звертаємо в рулет;
  • У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому фаршировані млинці до утворення золотистої скоринки.

 

Дуже смачна закуска готова. Можна подавати у звичайні дні або на святковий стіл.

Рецепт млинців на кефірі з м’ясом

Швидкий спосіб приготування чудового блюда до масниці. Нічого складного в цьому немає, тому навіть недосвідчена господиня за кілька хвилин зробить таку закуску.

Інгредієнти:

  • 1 л кефіру;
  • 500 мл молока;
  • 700 р борошна;
  • 6 яєць;
  • 1 ч. л соди;
  • ½ Ст. л харчової солі;
  • 3 ст. л цукрового піску;
  • Рослинна олія;
  • 1 кг м’ясного фаршу;
  • ½ Головки часнику;
  • 450 г ріпчастої цибулі;
  • Чорний мелений перець.

Приготування:

 

  • У ємність відправляємо сирі яйця, цукор з сіллю. Збиваємо кухонним віночком або міксером;
  • Вливаємо кефір і молоко кімнатної температури, добре розмішуємо;
  • Додаємо 100 мл соняшникової олії і ще раз перемішуємо;
  • Частинами всипаємо борошно. Замішуємо тісто до зникнення грудочок. Відкладаємо в сторону на декілька хвилин;
  • Тим часом на сковороді з маслом обсмажуємо цибулю до золотистого кольору;
  • Фарш змішуємо з пресованим часником і відправляємо до цибулі. Зменшуємо вогонь, і регулярно помішуючи, обсмажуємо до готовності. В кінці підсолюємо і перчимо, після чого знімаємо з плити;
  • Соду додаємо в тісто за 5 хвилин до випічки;
  • Добре прогріваємо сковороду, змащуємо її маслом або шматочком сала;
  • Рівномірно розподіляємо тісто по поверхні і обсмажуємо млинці з двох сторін на середньому вогні;
  • На готовий млинець викладаємо начинку і загортаємо конвертиком або будь-яким іншим способом.

 

Таким чином, фаршируємо інші млинці. Краще подавати до столу зі сметаною. Приємного апетиту!

Цікаве:  Фаршировані яйця на святковий стіл: 13 покрокових рецептів швидкого приготування

Фаршировані млинчики з м’ясом і рисом

Пропоную вам рецепт закуски з однієї з найпопулярніших начинок. Для приготування знадобиться трохи часу, тому ви завжди зможете нагодувати свою сім’ю або гостей смачним блюдом.

Інгредієнти:

  • 1 склянку теплої води;
  • 1 літр теплого молока;
  • 3 яйця;
  • 2 ст. л цукру;
  • 1 ч. л солі;
  • ½ Склянки манки;
  • 550 г борошна;
  • 2 ч. л сухих дріжджів;
  • 50 г вершкового масла;
  • Соняшникова олія;
  • 500 г м’яса;
  • 3 ст. л рисової крупи;
  • 1 головка цибулі;
  • Чорний мелений перець і сіль.

Приготування:

 

  • У миску вливаємо молоко і теплу воду. Додаємо цукор, сіль і дріжджі. Акуратно перемішуємо, поки не розчиняться всі кристали;
  • Потім розбиваємо сирі яйця і розмішуємо виделкою або кухонним віночком;
  • Поступово всипаємо манну крупу, постійно помішуючи суміш;
  • Відправляємо в миску борошно частинами і розбиваємо грудки, для цього краще скористатися міксером. Залишаємо тісто в теплому місці на 1 годину;
  • Заздалегідь відварюємо м’ясо і рис в підсоленій воді;
  • Відварне м’ясо пропускаємо через м’ясорубку;
  • Подрібнену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді з маслом;
  • Тепер змішуємо фарш, рис, цибулю, сіль і перець;
  • Добре розігріту сковороду змащуємо рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика;
  • Наливаємо тісто і рівномірно його розподіляємо. Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо млинець і обсмажуємо його з іншого боку;
  • На підсмажену сторону викладаємо начинку і загортаємо в трубочку або конвертиком;
  • Прогріваємо сковороду змащуємо вершковим маслом і відправляємо в неї фаршировані млинчики. Готуємо до утворення золотистої скоринки.

 

Перекладаємо на красиву тарілку і подаємо до столу.

Покроковий рецепт тонких млинців з м’ясом

У домашніх умовах легко зробити смачну закуску з найтонших і ніжних млинчиків з ситної начинкою. Вам сподобається таке блюдо, тому беріть на замітку простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 500 мл молока;
  • 1 склянку кефіру;
  • 270 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 2 ч. л розпушувача;
  • Щіпка солі;
  • 1 ст. л цукру;
  • 3 ст. л соняшникової олії;
  • Вершкове масло;
  • 600 г м’ясного фаршу;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 ст. л зелені;
  • Спеції, сіль, чорний мелений перець.

Приготування:

 

  • Розігріту сковороду змащуємо маслом і відправляємо в неї фарш. Добре перемішуємо;
  • Коли м’ясо потемніє, то додаємо спеції, сіль і подрібнений цибулю. Розмішуємо продукти, накриваємо кришкою і готуємо 10-15 хвилин, періодично помішуючи;
  • Потім посипаємо рубаною зеленню, розмішуємо і знімаємо з плити. Перекладаємо в миску, залишаємо остигати;
  • У глибоку миску вливаємо молоко з кефіром, додаємо сирі яйця і збиваємо кухонним віночком;
  • Додаємо сіль з цукром, просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо тісто будь-яким зручним способом;
  • В кінці вливаємо олію і ще раз розмішуємо;
  • Щоб млинці вийшли тонкими, сковороду потрібно добре нагріти. Змащуємо її маслом і швидко наливаємо тісто. Коли краю стануть золотистими, то перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони 10-15 секунд;
  • Якщо фарш занадто сухе, то в нього можна додати бульйон або вершки;
  • На лицьову сторону млинчика викладаємо начинку і звертаємо в невеликі трубочки;
  • Тепер смажимо на топленому вершковому маслі.

 

Якщо ви зробили велику кількість млинців, то частину можна прибрати в морозильну камеру. Їх можна буде розморозити в будь-який час і приготувати.

Рецепт млинців з відварною м’ясом

Існує безліч варіантів начинок для закуски. Я пропоную вам безпрограшний метод приготування. Страва виходить не тільки ситним, але і смачним. Крім того, можна зробити про запас і зберігати в морозилці.

Інгредієнти:

  • 500 мл молока;
  • 250 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 30 г цукрового піску;
  • 2 яйця;
  • 400 г відварне м’ясо;
  • 1 морква;
  • 2 головки цибулі;
  • 80 г вершкового масла;
  • Чорний мелений перець і сіль за вподобанням.
Цікаве:  Тарталетки з начинкою — самі смачні та прості рецепти

Приготування:

 

  • Цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо в сковороду з олією. Залишаємо на повільному вогні;
  • Додаємо терту моркву, розмішуємо і обсмажуємо на слабкому вогні протягом 10 хвилин;
  • Тим часом відварне м’ясо пропускаємо через м’ясорубку;
  • Відправляємо до овочів, солимо, перчимо і розмішуємо. На повільному вогні готуємо близько 5 хвилин. Потім знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження;
  • Для приготування тіста в миску розбиваємо яйця, підсолюємо, всипаємо цукор і збиваємо;
  • По черзі частинами додаємо просіяне борошно і молоко. Замішуємо тісто, щоб не залишилося грудочок;
  • В останню чергу вливаємо олію і ще раз розмішуємо;
  • Обсмажуємо млинці звичним способом;
  • На готовий млинець викладаємо м’ясну начинку і загортаємо в трубочку.

 

Перекладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Смачні млинці з м’ясом і яйцем

Таку закуску можна заготовити заздалегідь і зберігати її в морозилці. Блюдо виходить ситним. Також в ньому міститься велика кількість білка, тому сподобається чоловікам.

Інгредієнти:

  • 500 мл молока;
  • 180 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 2 ч. л цукру;
  • ½ Ч. л солі;
  • 2 ст. л рослинного масла.

Для начинки:

  • 300 р вареного м’яса;
  • 5 яєць;
  • 1 морква;
  • Сіль;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

 

  • Розігріту сковороду змащуємо масло й обсмажуємо в ньому подрібнену цибулю з тертою морквою;
  • Відварені яйця натираємо на середній тертці;
  • Варене м’ясо нарізаємо на дрібні шматочки або поділяємо на волокна;
  • Тепер займемося тестом. У миску відправляємо всі необхідні інгредієнти і ретельно перемішуємо міксером;
  • Обсмажені овочі змішуємо з яйцями, м’ясом, сіллю і меленим перцем;
  • Розпечену сковороду змащуємо невеликою кількістю масла і злегка обсмажуємо млинці, тобто до напівготовності;
  • У центр млинця викладаємо начинку, складаємо конвертиком і злегка приминаем.

 

Перед подачею закуску просто обсмажуємо на сковороді з маслом. Приємного апетиту!

Покрокове приготування млинців на воді з м’ясом

Якщо у вас під рукою не виявилося молочних продуктів, але ви хочете зробити смачні і ситні млинці, то нічого страшного. Просто замішуємо тісто на воді.

Інгредієнти:

  • 500 мл води;
  • 200 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 2 ст. л рослинного масла;
  • ½ Ч. л розпушувача;
  • 2 ч. л цукрового піску;
  • ½ Ч. л солі.

Для начинки:

  • 500 г м’ясного фаршу;
  • 1 ст. л борошна;
  • 1 ст. л вершкового масла;
  • 1 головка цибулі;
  • 150 мл м’ясного бульйону;
  • Коріандр;
  • Чорний мелений перець;
  • Солодка паприка;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор з сіллю і збиваємо;
  • Вливаємо теплу воду і розмішуємо до однорідності;
  • Додаємо розпушувач і просіяне борошно частинами. Замішуємо тісто;
  • Вливаємо олію і ретельно перемішуємо;
  • Розігріту сковороду змащуємо олією, викладаємо в неї м’ясний фарш і обсмажуємо до готовності. Знімаємо з плити;
  • Тепер на сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю, додаємо вершкове масло і ложку борошна. Перемішуємо;
  • Через пару хвилин викладаємо фарш і заливаємо м’ясним бульйоном. Додаємо спеції, перемішуємо і тушкуємо до тих пір, поки маса не загусне;
  • Добре прогріваємо чисту сковороду і випікаємо на ній млинці;
  • На внутрішню сторону готового млинця викладаємо м’ясну начинку і складаємо в трубочку;
  • Фаршировану закуску відправляємо в сковороду і злегка обсмажуємо до золотистого кольору.

 

Дуже смачна закуска готова до вживання.

Покроковий рецепт млинців з м’ясом і рисом в духовці

Пропоную вам цікавий варіант приготування смачної закуски до масниці. Фаршировані млинчики ми будемо не обсмажувати на сковороді, а запікати в духовці.

Інгредієнти:

  • 500 мл молока;
  • 500 мл води;
  • 2 склянки борошна;
  • ½ Ч. л солі;
  • 4 яйця;
  • Рослинне масло.

Для начинки:

  • 500 г вареного м’яса;
  • 1,5 склянки відвареного рису;
  • 1 головка цибулі;
  • 4 ст. л бульйону;
  • 1 ст. л рослинного масла;
  • Сіль і перець за смаком.
Цікаве:  Фаршировані печериці в духовці: 8 покрокових рецептів приготування смачних грибів

Приготування:

 

  • На середньому вогні обсмажуємо подрібнену цибулю близько 10 хвилин, періодично помішуючи;
  • Варене м’ясо пропускаємо через м’ясорубку;
  • В окремій ємності змішуємо обсмажену цибулю, фарш, варений рис, сіль, перець і трохи бульйону;
  • Збиваємо яйця з сіллю;
  • Всипаємо борошно, вливаємо молоко кімнатної температури і на максимальній швидкості замішуємо тісто міксером;
  • Добре розігріту сковороду змащуємо маслом. Виливаємо на неї тісто і рівномірно розподіляємо. Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо млинець і обсмажуємо його з іншого боку;
  • На готовий млинець викладаємо начинку і загортаємо конвертиком;
  • Фаршировану закуску відправляємо на деко, змащене маслом, відправляємо на 15 хвилин у духовку (180 градусів).

 

Готову страву подаємо в гарячому або холодному вигляді. Приємного апетиту!

Млинці з м’ясом, рисом і яйцем

Ще один цікавий варіант смачної начинки для закуски. Процес приготування настільки простий, що навіть діти зможуть зробити такі млинці для всієї родини.

Інгредієнти:

  • 250 мл молока;
  • 350 мл окропу;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • ½ Ч. л харчової солі;
  • 3 ст. л соняшникової олії.

Для начинки:

  • 300 г м’яса;
  • 200 г курячого філе;
  • ½ Склянки вареного рису;
  • 1 морквина;
  • 2 головки цибулі;
  • 2 варених яйця;
  • Мелений чорний перець;
  • Сіль;
  • Рослинне масло.

Приготування:

 

  • У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль, молоко і масло. Перемішуємо до утворення однорідної маси;
  • Всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто до зникнення грудок;
  • Вливаємо окріп, добре розмішуємо. Залишаємо суміш на 15-20 хвилин;
  • Добре прогріваємо сковороду змащуємо салом і обсмажуємо млинці з двох сторін;
  • Заздалегідь відварюємо м’ясо в підсоленій воді. Пропускаємо через м’ясорубку разом з 1 головкою цибулі і морквою;
  • Також потрібно попередньо відварити яйця та рис;
  • Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору;
  • В окремій ємності змішуємо фарш, нарізані яйця, обсмажену цибулю і рис. Трохи підсолюємо, перчимо і добре розмішуємо;
  • Начинку викладаємо на готові млинці і звертаємо в трубочку;
  • Фаршировану закуску обсмажуємо на сковороді.

 

Дуже смачне і ситне блюдо готове. Його готують на кожен день або до святкового столу.

Рецепт млинців з м’ясом, грибами і сиром

У цю добірку не можна було не включити ще один спосіб приготування чудової закуски. Ми будемо запікати страву в духовці. Для цього знадобиться всього кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • 600 г борошна;
  • 500 мл молока;
  • 3 яйця;
  • 50 мл рослинного масла без запаху;
  • 2 ч. л цукрового піску;
  • 1 ч. л харчової солі.

Для начинки:

  • 500 г фаршу;
  • 300 г грибів;
  • 100 г твердого сиру;
  • 2 цибулини;
  • 30 г сметани.

Приготування:

 

  • У миску з просіяним борошном, додаємо сіль, цукор, соняшникова олія, сирі яйця і ретельно перемішуємо, поступово додаючи молоко кімнатної температури;
  • У розігріту сковороду наливаємо тісто і смажимо млинці з двох сторін;
  • Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо кубиками. Обсмажуємо на сковороді з маслом близько двох хвилин;
  • Потім додаємо шампіньйони, нарізані тонкими пластинами. Солимо, перчимо й перемішуємо. Готуємо близько 5 хвилин;
  • Викладаємо фарш, перчимо і солимо, ретельно перемішуємо. Тушкуємо 10-15 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо шматочок вершкового масла;
  • Фаршируємо млинці і викладаємо їх у форму для запікання, змащену олією. Поливаємо сметаною і посипаємо тертим сиром;
  • Відправляємо на 15 хвилин у духовку (200 градусів) до утворення золотистої скоринки.

 

Таке блюдо нікого не залишить байдужим. Приємного апетиту!

Я підібрав найбільш поширені та смачні рецепти приготування фаршированих млинців. Тепер ви можете урізноманітнити меню на тиждень масляної.

Comments are closed.