Млинці є традиційною стравою слов’янської кухні. Наші бабусі передавали свої рецепти з покоління в покоління. А зараз в інтернеті можна знайти різні варіанти приготування.
Найчастіше, млинці готують на молоці. У кожної господині свої переваги і секрети. Але не у всіх людей виходить зробити тонкі млинці з дірочками.
Вони подаються в якості самостійної закуски до чаю, також їх можна начинити різними інгредієнтами. Варіантів безліч. Найголовніше – це правильно підготувати тісто і посмажити ажурну закуску.
Пропоную вам кілька перевірених варіантів. Покрокові рецепти допоможуть впоратися із завданням навіть недосвідченим господаркам. Тому приступайте до процесу.
Швидкий рецепт тонких млинців з дірочками на молоці з содою
Ажурні млинці не відрізняються за смаком від звичайної закуски. Але необхідно знати деякі нюанси і поради, щоб приготувати таку страву.
Інгредієнти:
- 160 г пшеничного борошна;
- 500 мл молока;
- 1 ч. л соди;
- ½ Ч. л харчової солі;
- 50 г цукрового піску;
- 1 ст. л 9% оцту;
- 2 яйця;
- 70 мл рослинного масла.
Приготування:
- Борошно просіваємо, додаємо в неї соду і перемішуємо. Відкладаємо в сторону;
- В іншу миску висипаємо цукор, сіль, вливаємо молоко і ретельно розмішуємо кухонним віночком;
- Потім в молочну суміш розбиваємо яйця, поступово додаємо борошно і починаємо вимішувати тісто;
- Наступним кроком додаємо столовий оцет і ще раз перемішуємо;
- Вливаємо олію і добре розмішуємо. Залишаємо на 10-15 хвилин;
- Розжарюємо сковороду на плиті і змащуємо її тонким шаром рослинного масла за допомогою силіконової пензлика або серветки;
- Тепер дуже важливо швидко налити тісто в сковороду тонким шаром і рівномірно розподілити по поверхні;
- Млинці обсмажуємо на максимальному вогні по 30 секунд з кожної сторони.
Перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати. Якщо ви все зробили за рецептом, то у вас обов’язково вийдуть ажурні млинці з незабутнім смаком.