Млинці на молоці: рецепти тонких млинчиків з дірочками

Млинці є традиційною стравою слов’янської кухні. Наші бабусі передавали свої рецепти з покоління в покоління. А зараз в інтернеті можна знайти різні варіанти приготування.

Найчастіше, млинці готують на молоці. У кожної господині свої переваги і секрети. Але не у всіх людей виходить зробити тонкі млинці з дірочками.

Вони подаються в якості самостійної закуски до чаю, також їх можна начинити різними інгредієнтами. Варіантів безліч. Найголовніше – це правильно підготувати тісто і посмажити ажурну закуску.

Пропоную вам кілька перевірених варіантів. Покрокові рецепти допоможуть впоратися із завданням навіть недосвідченим господаркам. Тому приступайте до процесу.

Швидкий рецепт тонких млинців з дірочками на молоці з содою

Ажурні млинці не відрізняються за смаком від звичайної закуски. Але необхідно знати деякі нюанси і поради, щоб приготувати таку страву.

Інгредієнти:

  • 160 г пшеничного борошна;
  • 500 мл молока;
  • 1 ч. л соди;
  • ½ Ч. л харчової солі;
  • 50 г цукрового піску;
  • 1 ст. л 9% оцту;
  • 2 яйця;
  • 70 мл рослинного масла.
Цікаве:  Млинці з м'ясом — 10 смачних покрокових рецептів

Приготування:

 

  • Борошно просіваємо, додаємо в неї соду і перемішуємо. Відкладаємо в сторону;
  • В іншу миску висипаємо цукор, сіль, вливаємо молоко і ретельно розмішуємо кухонним віночком;
  • Потім в молочну суміш розбиваємо яйця, поступово додаємо борошно і починаємо вимішувати тісто;
  • Наступним кроком додаємо столовий оцет і ще раз перемішуємо;
  • Вливаємо олію і добре розмішуємо. Залишаємо на 10-15 хвилин;
  • Розжарюємо сковороду на плиті і змащуємо її тонким шаром рослинного масла за допомогою силіконової пензлика або серветки;
  • Тепер дуже важливо швидко налити тісто в сковороду тонким шаром і рівномірно розподілити по поверхні;
  • Млинці обсмажуємо на максимальному вогні по 30 секунд з кожної сторони.

 

Перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати. Якщо ви все зробили за рецептом, то у вас обов’язково вийдуть ажурні млинці з незабутнім смаком.