Наближається масляна, тому потрібно дізнатися, як можна більше рецептів млинців. Головною перевагою такої закуски, є те, що вона готується за лічені хвилини. Потрібно лише зробити тісто і швидко обсмажити.
Останнім часом, господині намагаються готувати тонкі ажурні млинці, з великою кількістю дірочок. Їх можна подавати як самостійне блюдо до чаю або молока, або начинити різними інгредієнтами.
В одній статті неможливо описати всі можливі приготування такої закуски, тому я пропоную вам розглянути найпростіші і найпоширеніші варіанти.
В якості основи будемо використовувати кефір. До складу входить мінімальний набір продуктів, який практично завжди є на кухні. Тому приступайте до процесу.
Простий рецепт тонких млинців з дірочками на кефірі з окропом
Пропоную вам приготувати заварні ажурні млинці на кисломолочному продукті. Вони виходять ніжними та смачними, тому можна подавати без якої-небудь начинки.
Інгредієнти:
- 350 мл кефіру;
- 350 мл окропу;
- 250 г борошна;
- 2 яйця;
- ½ Ч. л харчової солі;
- ½ Ч. л соди;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 3 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- Виливаємо В миску кефір кімнатної температури і змішуємо його з содою. Залишаємо на 5 хвилин;
- Після цього додаємо сирі яйця, сіль з цукром, збиваємо кухонним віночком;
- Борошно обов’язково просіваємо, щоб вона наситилася киснем. Поступово висипаємо в суміш і розмішуємо до однорідності, щоб не було грудочок;
- Потім вливаємо окріп і швидко перемішуємо тісто;
- Залишається тільки додати рослинне масло, розмішати і приступати до приготування млинців;
- Для цього добре прогріваємо сковороду змащувати її не обов’язково. Тонким шаром рівномірно розподіляємо тісто і обсмажуємо на сильному вогні з двох сторін.
Ідеальні млинці подаємо з варенням, зі сметаною або начиняємо іншими продуктами.