Якщо ви хочете приготувати ситний обід, вечерю або прикрасити святковий стіл чудовою стравою, то приготуйте м’ясо по-французьки. Воно запікається в духовці, а сам процес неймовірно простий і не вимагає особливих зусиль.
Слід зазначити, що блюдо було придумано не у Франції, як випливає з назви. Тому до складу входять звичні для нас продукти, які практично завжди є на кухні в кожної господині.
Готують його з різного виду м’яса. Але в сьогоднішній статті розглянемо покрокові рецепти приготування з свинини. Обов’язково спробуйте скористатися одним з перерахованих варіантів. Гостям і вашим близьким сподобається смак чудового блюда.
М’ясо по-французьки в духовці з свинини, з картоплею, помідорами і сиром
Існує багато рецептів цієї страви. Навіть, якщо ви ніколи його не готували, то завдяки наступним способом ви легко приготуєте соковите і смачне м’ясо, при цьому не буде потрібно багато часу і екзотичних продуктів.
Інгредієнти:
- 1,5 кг свинини;
- 1,5 кг картоплі;
- 4 помідора;
- 350 г сиру твердих сортів;
- 2 головки цибулі;
- 2 зубчики часнику;
- 200 г майонезу;
- Сіль, перець і спеції за смаком;
- Рослинна олія;
- Зелень.
Приготування:
- М’ясо нарізаємо на великі шматки товщиною 1,5 см;
- Потім відбиваємо його, щоб не забруднитися накриваємо харчовою плівкою. Відразу підсолюємо і перчимо;
- Картоплю нарізаємо тонким півмісяцем, в такому вигляді він швидше приготується. Підсолюємо, додаємо улюблені спеції або сушену зелень, а також вливаємо олію і перемішуємо;
- Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями, він надає страві соковитості;
- Для приготування соусу в мисці змішуємо майонез, подрібнений часник, рубану зелень і півсклянки води;
- Деко змащуємо олією;
- Першим шаром рівномірно викладаємо картоплю і поливаємо його соусом;
- Зверху посипаємо ½ частиною нарізаної цибулі;
- Розподіляємо шматки м’яса, які поллємо приготованим соусом;
- Фінішним шаром додаємо решту цибулі і помідори, нарізані кружечками;
- Відправляємо деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуємо протягом 30-40 хвилин;
- Потім блюдо виймаємо з духовки, при бажанні посипаємо подрібненою зеленню. А зверху тертим сиром. Ставимо в духовку ще на 10 хвилин.
Злегка остуджуємо і ріжемо на порційні шматочки. Приємного апетиту!