М’ясо по-французьки в духовці з свинини

Якщо ви хочете приготувати ситний обід, вечерю або прикрасити святковий стіл чудовою стравою, то приготуйте м’ясо по-французьки. Воно запікається в духовці, а сам процес неймовірно простий і не вимагає особливих зусиль.

Слід зазначити, що блюдо було придумано не у Франції, як випливає з назви. Тому до складу входять звичні для нас продукти, які практично завжди є на кухні в кожної господині.

Готують його з різного виду м’яса. Але в сьогоднішній статті розглянемо покрокові рецепти приготування з свинини. Обов’язково спробуйте скористатися одним з перерахованих варіантів. Гостям і вашим близьким сподобається смак чудового блюда.

М’ясо по-французьки в духовці з свинини, з картоплею, помідорами і сиром

Існує багато рецептів цієї страви. Навіть, якщо ви ніколи його не готували, то завдяки наступним способом ви легко приготуєте соковите і смачне м’ясо, при цьому не буде потрібно багато часу і екзотичних продуктів.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинини;
  • 1,5 кг картоплі;
  • 4 помідора;
  • 350 г сиру твердих сортів;
  • 2 головки цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 200 г майонезу;
  • Сіль, перець і спеції за смаком;
  • Рослинна олія;
  • Зелень.
Цікаве:  Шоколадний фондан з рідким центром: 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

Приготування:

 

  • М’ясо нарізаємо на великі шматки товщиною 1,5 см;
  • Потім відбиваємо його, щоб не забруднитися накриваємо харчовою плівкою. Відразу підсолюємо і перчимо;
  • Картоплю нарізаємо тонким півмісяцем, в такому вигляді він швидше приготується. Підсолюємо, додаємо улюблені спеції або сушену зелень, а також вливаємо олію і перемішуємо;
  • Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями, він надає страві соковитості;
  • Для приготування соусу в мисці змішуємо майонез, подрібнений часник, рубану зелень і півсклянки води;
  • Деко змащуємо олією;
  • Першим шаром рівномірно викладаємо картоплю і поливаємо його соусом;
  • Зверху посипаємо ½ частиною нарізаної цибулі;
  • Розподіляємо шматки м’яса, які поллємо приготованим соусом;
  • Фінішним шаром додаємо решту цибулі і помідори, нарізані кружечками;
  • Відправляємо деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуємо протягом 30-40 хвилин;
  • Потім блюдо виймаємо з духовки, при бажанні посипаємо подрібненою зеленню. А зверху тертим сиром. Ставимо в духовку ще на 10 хвилин.

 

Злегка остуджуємо і ріжемо на порційні шматочки. Приємного апетиту!