До раціону кожної людини обов’язково повинні входити овочі. На жаль, практично всі плоди є сезонними, і в зимовий час на них підвищується ціна. А в холодну пору року організму, як ніколи потрібні вітаміни.
Одним з виходів є заготівля на зиму. Ви можете приготувати маринований перець і закатати його в банки. Таким чином, в зимовий період у вас завжди будуть овочі, багаті корисними речовинами.
Маринований болгарський перець можна подавати в якості самостійної закуски, до різних страв, а також використовувати для приготування рагу, супів, салатів.
Тому я рекомендую підготувати кілька банок. Ви можете скористатися одним або кількома рецептами, запропонованими в даній статті.
Маринований болгарський перець — рецепт без стерилізації
Нам знадобиться не більше однієї години, щоб зробити смачну, ароматну і барвисту закуску. Вона підходить не тільки для звичайних днів, але буде доречною на святковому столі.
Інгредієнти:
- 1 кг солодкого перцю;
- 150 г харчової солі;
- 250 р цукрового піску;
- 1 ч. л насіння гірчиці;
- 200 мл 9% оцту;
- 1 головка часнику;
- 100 мл соняшникової олії;
- 2 л води.
Приготування з фото
Перець миємо і чистимо, потім нарізаємо на шматочки довільної форми. Часник поділяємо на зубчики, очистити і подрібнюємо ножем.
Виливаємо В каструлю воду, додаємо рослинне масло, цукор з сіллю, гірчицю і подрібнений часник. Все перемішуємо і ставимо на плиту. Накриваємо кришкою і доводимо до кипіння.
Потім вливаємо столовий оцет і викладаємо перець, залишаємо, поки овочі не осядуть. Потім перемішуємо, накриваємо кришкою і готуємо протягом 10 хвилин. Головне – не переварити солодкий перець.
Після цього розкладаємо закуску по стерилізованим банкам, злегка ущільнюючи. І повністю заливаємо маринадом. Потім закриваємо кришками спеціальним ключем.
Банки прибираємо під «шубу» і залишаємо до повного охолодження. Зберігати солодкий перець слід в прохолодному місці.