Маринований болгарський перець на зиму: 11 рецептів заготовки

До раціону кожної людини обов’язково повинні входити овочі. На жаль, практично всі плоди є сезонними, і в зимовий час на них підвищується ціна. А в холодну пору року організму, як ніколи потрібні вітаміни.

Одним з виходів є заготівля на зиму. Ви можете приготувати маринований перець і закатати його в банки. Таким чином, в зимовий період у вас завжди будуть овочі, багаті корисними речовинами.

Маринований болгарський перець можна подавати в якості самостійної закуски, до різних страв, а також використовувати для приготування рагу, супів, салатів.

Тому я рекомендую підготувати кілька банок. Ви можете скористатися одним або кількома рецептами, запропонованими в даній статті.

Маринований болгарський перець — рецепт без стерилізації

Нам знадобиться не більше однієї години, щоб зробити смачну, ароматну і барвисту закуску. Вона підходить не тільки для звичайних днів, але буде доречною на святковому столі.

Інгредієнти:

  • 1 кг солодкого перцю;
  • 150 г харчової солі;
  • 250 р цукрового піску;
  • 1 ч. л насіння гірчиці;
  • 200 мл 9% оцту;
  • 1 головка часнику;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 2 л води.
Цікаве:  Баклажанна ікра на зиму: сама смачна ікра через мясорубку

Приготування з фото

Перець миємо і чистимо, потім нарізаємо на шматочки довільної форми. Часник поділяємо на зубчики, очистити і подрібнюємо ножем.

Виливаємо В каструлю воду, додаємо рослинне масло, цукор з сіллю, гірчицю і подрібнений часник. Все перемішуємо і ставимо на плиту. Накриваємо кришкою і доводимо до кипіння.

Потім вливаємо столовий оцет і викладаємо перець, залишаємо, поки овочі не осядуть. Потім перемішуємо, накриваємо кришкою і готуємо протягом 10 хвилин. Головне – не переварити солодкий перець.

Після цього розкладаємо закуску по стерилізованим банкам, злегка ущільнюючи. І повністю заливаємо маринадом. Потім закриваємо кришками спеціальним ключем.

Банки прибираємо під «шубу» і залишаємо до повного охолодження. Зберігати солодкий перець слід в прохолодному місці.