Деякі люди не люблять субпродукти, і вважають їх другосортною їжею. Вони просто не пробували скористатися легкими рецептами приготування страв з курячих сердечок.
Краще купувати охолоджений продукт, без видимих пошкоджень. У сердечок темно-червоний колір і щільна структура. Якщо ви виявили на них наліт, то від такої покупки краще відмовитися.
У домашніх умовах ви легко приготуєте курячі сердечка з соусом і різними інгредієнтами. Для цього не потрібно володіти спеціальними навичками або певним досвідом.
Завдяки покроковим рецептами в цій статті, ви без праці зробите просте, але смачне блюдо, яке нікого не залишить байдужим.
Курячі сердечка: рецепт приготування на сковороді зі сметаною
Даний субпродукт готувати досить легко і швидко. А якщо використовувати сметанний соус, то страва буде мати неймовірним смаком. Тому запам’ятайте або запишіть цей спосіб приготування.
Інгредієнти:
- 600 р курячих сердечок;
- 2 головки цибулі;
- 3 ст. л сметани;
- 2 ст. л соняшникової олії;
- 50 г вершкового масла;
- 2 ч. л пшеничного борошна;
- 1 стакан води;
- Перець і сіль за вподобанням.
Приготування:
- Сердечка обов’язково промиваємо. Всередині можуть залишитися згустки крові, тому раз розрізаємо вздовж, і якщо виявляємо кров, то просто витягуємо її ножем або рукою, після чого ще раз промиваємо. Також видаляємо плівку, жири і судини;
- Наступним кроком субпродукт ріжемо на кілька частин;
- У сковороді розтоплюємо вершкове масло і відправляємо в неї половину нарізаної ріпчастої цибулі. Обсмажуємо до золотистого кольору;
- Потім викладаємо сердечка, перемішуємо і готуємо на максимальному вогні;
- Коли рідина випарується, додаємо решту цибулі і обсмажуємо до готовності, при необхідності вливаємо трохи рослинного масла;
- Наступним кроком вливаємо склянку води, підсолюємо. Після закипання рідини, зменшуємо вогонь і тушкуємо продукти протягом 30 хвилин;
- Після цього додаємо в миску борошно, розведену невеликою кількістю води, перчимо за бажанням і розмішуємо;
- Викладаємо сметану, ретельно перемішуємо і готуємо на повільному вогні близько 5 хвилин;
- Вимикаємо вогонь і залишаємо настоюватися на 10 хвилин.
Перекладаємо страву на тарілку, подаємо з гарніром або просто зі свіжою зеленню. Приємного апетиту!