Квашена капуста з журавлиною на зиму за класичним рецептом

Капуста є дуже корисним продуктом. В ній містяться важливі поживні речовини. В результаті квашення вона зберігає свої властивості. А якщо в неї додати журавлину, то закуска буде справжньою криниць вітамінів і мікроелементів.

Така заготовка на зиму є однією з найпопулярніших в нашій країні. Її готують з давніх часів. При цьому наші бабусі квасили цей овоч тільки у фазу зростання місяця. Також існує думка, що не можна займатися приготуванням в неділю.

У 100 р такої закуски міститься всього 28 калорій, тому вона не зашкодить вашій талії і фігурі. А в зимовий час зміцнює імунітет і забезпечує людини необхідною кількістю вітамінів. В результаті чого, знижуються ризики вірусних захворювань.

Цікаве:  Кукурудза на зиму в домашніх умовах

Квашена капуста успішно використовується в кулінарії. Її можна ставити на стіл в якості самостійної закуски або до м’ясних і рибних страв. З неї готують різні салати і овочеве рагу.

За кілька століть з’явилася величезна кількість рецептів квашення цього овоча. У закуску додають різні продукти. Ми з вами розглянемо класичний спосіб закваски з використанням журавлини.