Курка з картоплею в духовці на деку з майонезом: 4 покрокових рецепта

Курка з картоплею, запечена в духовці, є одним з найпопулярніших страв. При цьому готується воно досить просто. Незважаючи на це, його часто ставлять на святковий стіл, в тому числі і на Новий рік.

Дієтичне м’ясо птиці відмінно поєднується з картоплею, тому виходить смачне і ситне блюдо. А використання різних спецій дозволяє значно змінити смак.

Існує безліч варіантів приготування курки в духовці. У цій статті розглянемо варіанти на деку. Основою маринаду буде виступати майонез.

Із запропонованих рецептів ви зможете підібрати для себе спосіб приготування для новорічного столу або сімейного вечері.

Курка з картоплею в духовці на деку з майонезом помідорами і сиром

Це блюдо практично не відрізняється від м’яса по-французьки, тільки готується з дієтичного філе. Крім того, знадобиться зовсім небагато часу, тому вечеря буде готовий за кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • 2 філе курки;
  • 8 картоплин;
  • 2 помідори;
  • 50 г твердого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 250 мл майонезу;
  • Часник;
  • 3 ст. л соняшникової олії;
  • Приправа для курки, перець, сіль за смаком.
Цікаве:  Паелья з морепродуктів: 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Приготування:

  1. Куряче філе ретельно промиваємо під проточною водою. Потім відбиваємо його спеціальним молотком. Після чого втираємо курячу приправу з двох сторін. Відправляємо в глибоку миску;
  2. До курки додаємо рубаний часник і майонез. Гарненько перемішуємо руками і ставимо в холодильник на 30 хвилин;
  3. Тим часом картоплю очищаємо і нарізаємо на кружечки. Посипаємо сіллю, перцем, збризкуємо рослинним маслом. Ретельно розмішуємо руками;
  4. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями;
  5. Томати промиваємо холодною водою і розрізаємо на шайби;
  6. Деко змащуємо невеликою кількістю масла і рівномірно розподіляємо по поверхні картопля;
  7. Зверху викладаємо кільця цибулі;
  8. Наступним шаром додаємо мариновану курку;
  9. Покриваємо нарізаними помідорами;
  10. Залишки маринаду змішуємо з натертим сиром. Отриманою масою змащуємо страва;
  11. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 30-40 хвилин.

Апетитне і ситне блюдо готове. Залишається розподілити по порційних тарілках і подати до столу. Приємного апетиту!