Кукурудза на зиму в домашніх умовах

Кожна господиня восени займається заготівлею овочів і фруктів на зиму. Завдяки цьому круглий року на столі завжди є літні продукти, які можна використовувати для приготування різних страв або подавати окремо.

Практично в кожному салаті присутній такий інгредієнт, як консервована кукурудза. Ми всі купуємо її в магазині. Але промислові виробники додають у неї велика кількість хімічних речовин, тому про користь такого продукту говорити не варто. Поки є можливість можна замаринувати, заморозити на зиму зерна або качани.

Якщо ви вже пробували маринувати цей продукт, то найімовірніше, банку через кілька днів вибухала. Щоб цього не сталося, необхідно знати деякі нюанси:

  • Тільки цукрові сорти підходять для консервації;
  • Потрібно бланшировка;
  • По можливості зрізаємо корінці гострим ножем;
  • Банки заповнюємо лише на 2/3;
  • Бажано додавати оцет.
Цікаве:  Мариновані опеньки — самі смачні та прості рецепти приготування на зиму

Завдяки цим правилам заготівля буде зберігатися тривалий час, і на новорічні свята у вас в наявності один з основних інгредієнтів.

Отже, давайте розглянемо найпопулярніші рецепти заготовок.