Вважається, що у фритюрі можна приготувати тільки шкідливі страви. Адже за рахунок використання великої кількості рослинного масла утворюються шкідливі канцерогени. Тут потрібно розуміти, з чим порівнювати електроприлад. Звичайно, будь-які смажені продукти набагато шкідливіше приготованих паровим способом. Тому людям з проблемами травлення не радять купувати фритюрницю. Зі знімною чашею або вбудованої ємністю для масла, величезні або мініатюрні за обсягом, вони дійсно не несуть користі людям з особливим дієтичним харчуванням. Однак здоровій людині кухонний гаджет принесе менше шкоди, ніж їжа, просмажена на плиті.
Переваги
Звичайно, основним достоїнством фритюрниці зі знімною чашею є можливість промивати окремо всі забруднені елементи, що веде до простоті догляду за електроприладом. Інші переваги можна розглядати незалежно від виду кухонного помічника.
Плюсами використання фритюрниці порівняно зі сковородами є:
- Менша калорійність готового продукту.
- Можливість регулювання температури прожарювання.
- Розширений перелік страв, що включає пончики, пиріжки та інші борошняні вироби.
- Автоматична смаження, не допускає сильного кипіння олії.
- Наявні фільтри, що запобігають неприємні запахи.
- Швидке утворення засмаженою скоринки за рахунок рівномірного розподілу масла і недопущення його всередину продукту.