Картопля є одним з найпопулярніших продуктів у нашій країні. Він широко використовується в кулінарії. З цих овочів господині готують прості й вишукані страви, які нікого не залишать байдужими.
В домашніх умовах можна легко зробити картопляну запіканку з різними начинками. У нашому випадку, ми розглянемо декілька покрокових рецептів з фаршем.
Приготування такої страви досить простий. Потрібно лише підготувати всі продукти і поставити запікатися в духовку. А тим часом займатися своїми справами.
Я пропоную розглянути найпоширеніші варіанти приготування такої запіканки. Вона виходить не тільки смачним, але і ситної, тому сподобається близьким людям і гостям.
Картопляна запіканка з фаршем в духовці: покроковий рецепт з сиром і яйцем
Для початку розглянемо варіант приготування ситного і соковитого страви. Нічого складного в цьому немає, тому з завданням впораються навіть ті господині, у яких немає кулінарного досвіду.
Інгредієнти:
- 750 г картоплі;
- 300 г фаршу;
- 150 г сиру твердих сортів;
- 1 яйце;
- 1 цибулина;
- 1 помідор;
- 100 г сметани;
- Майонез за смаком;
- 3 ст. л води;
- 1 ч. л солодкої паприки;
- ½ Ч. л чорного меленого перцю;
- Харчова сіль;
- Соняшникова олія.
Приготування:
- Очищаємо і промиваємо картоплю. Нарізаємо його кружечками;
- Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо картоплю. Додаємо спеції і сіль за смаком, після чого перемішуємо і рівномірно розподіляємо по поверхні;
- Сметану змішуємо з кип’яченою водою і розмішуємо. Підготовленим соусом поливаємо картоплю;
- Другим шаром викладаємо цибулю, який нарізаємо півкільцями;
- Потім в мисці перемішуємо фарш, яйце, спеції і сіль. Отриману суміш викладаємо на блюдо наступним шаром;
- Зверху додаємо скибочки помідора і покриваємо майонезній сіткою;
- Посипаємо тертим сиром;
- Запікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів до готовності. В залежності від духовки, знадобиться близько 1 години.
Смачне блюдо готове без особливих зусиль. Приємного апетиту!