Найчастіше, млинці готують на молочних продуктах. Але деякі люди не переносять таку основу або просто хочуть зменшити калорійність страви. Я хочу вас порадувати, адже смачну закуску можна приготувати на воді.
Завдяки простим покрокових рецептам ви спечете пишні або тонкі в дірочку млинці, за вашим бажанням. При цьому вони виходять смачними і еластичними, тому підходять для різних начинок.
Ще однією перевагою закуски на воді, є те, що вони готуються дуже просто. А знадобиться всього кілька хвилин. Таким чином, буквально за півгодини, ви зможете зробити млинці для того, щоб нагодувати всю сім’ю і гостей.
У цій статті розглянемо варіанти приготування млинців, щоб вони вийшли смачними. Нічого складного в цьому немає, тому приступайте до процесу.
Смачні млинці на воді без яєць з манкою
Завдяки манної крупі, млинці мають неймовірну структуру і смак. Це пісний варіант страви, тому містить невелику кількість калорій, і не зашкодить вашій фігурі.
Інгредієнти:
- 350 мл теплої води;
- 100 г манки;
- 80 г борошна;
- 1 ч. л сухих дріжджів;
- 1 ч. л розпушувача;
- Щіпка солі;
- 20 г цукру.
Приготування:
- У глибоку миску відправляємо дріжджі з цукром і заливаємо теплою водою. Добре перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин;
- В окремій мисці змішати просіяне борошно, манку, розпушувач і харчову сіль;
- Сухі інгредієнти заливаємо водою з дріжджами. Ретельно перемішуємо кухонним віночком, щоб повністю позбутися грудок;
- Однорідну суміш ставимо в тепле місце на півгодини. За цей час маса злегка підніметься і стане трохи гущі;
- Добре розігріваємо сковороду. Олією її змащувати не потрібно. Розмішуємо тісто і виливаємо тонким шаром. Смажимо млинці на повільному вогні. Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо млинець;
- Якщо вони прилипають до сковороди, то змастіть її невеликою кількістю соняшникової олії.
Смачна і пісна закуска готова. Можете подавати зі сметаною або варенням. Приємного апетиту!