Холодець ще називають холодець. Це відмінна закуска до святкового столу і не тільки. Зазвичай, приготування забирає багато часу. Але якщо варити з курки з використанням желатину, то можна дуже швидко зробити холодну закуску.
При цьому курячий холодець є дієтичним блюдом, так як містить мінімальну кількість калорій. Він поєднується з різними стравами, а також може подаватися в якості окремої закуски.
В одній статті неможливо описати всі можливі варіанти, тому розглянемо найбільш прості і швидкі покрокові рецепти приготування в домашніх умовах. Слід зазначити, що нам знадобиться мінімум інгредієнтів.
Холодець з курки з желатином: покроковий рецепт в міні-формі
Пропоную вам перевірений спосіб приготування курячого холодцю. Для красивої подачі його краще розливати в невеликі формочки. Все дуже легко і просто, тому будь-яка господиня впорається із завданням.
Інгредієнти:
- 700 г курячого стегна;
- 1,3 кг курячої гомілки;
- 2,5 л води;
- Сіль;
- 1 головка цибулі;
- 5 зубчиків часнику;
- 6 горошин перцю;
- 2 лаврових листа;
- 30 г желатину і 120 мл води;
- Петрушка і моркву для прикраси.
Приготування
Курку промиваємо і обов’язково знімаємо шкірку. Потім заливаємо на одну годину холодною водою. Після чого зливаємо воду і ще раз гарненько промиваємо гомілку з стегнами. Заливаємо водою і ставимо на плиту.
- Після закипання обов’язково знімаємо піну і варимо 2-3 хвилини;
- Зливаємо рідину і промиваємо курку;
- У каструлю вливаємо 2,5 л холодної води, доводимо до кипіння і закладаємо м’ясо. Не забуваємо знімати пінку;
- Накриваємо кришкою і готуємо на мінімальному вогні 1,5 години;
- Додаємо цибулю, перець, сіль і лавровий лист. Варимо ще 1 годину.
Желатин заливаємо водою, розмішуємо і залишаємо набухати. Перед цим ознайомтеся з інструкцією на упаковці.
З каструлі витягаємо лавровий лист із цибулиною. Курку перекладаємо в окрему миску, щоб вона охолола. А в бульйон додаємо подрібнений часник. М’ясо відокремлюємо від кісток і поділяємо на дрібні волокна.
Бульйон проціджуємо через марлю, додаємо в нього підігрітий желатин. Перемішуємо і обов’язково знімаємо жир з поверхні.
З вареної моркви вирізаємо різні візерунки і разом з листям петрушки викладаємо на дно форми. Звичайно, це за бажанням.
На наступному етапі додаємо куряче м’ясо і заливаємо все бульйоном з желатином. Форми накриваємо кришкою або харчовою плівкою. Прибираємо в холодильник і залишаємо до повного застигання.
На наступний день холодець буде готовий до вживання. Подавайте до святкового столу. Приємного апетиту!