Глінтвейн: рецепти приготування в домашніх умовах

Глінтвейн винайшли в північній Німеччині. У нашій країні він поступово завойовує популярність. Адже напій на основі вина допомагає зігрітися в холодну пору, а також позбутися від застуди.

Теплий глінтвейн подають у багатьох ресторанах, найчастіше, в зимовий період. Але вам не обов’язково ходити в заклади громадського харчування, щоб насолодитися цим напоєм. Його можна приготувати самостійно в домашніх умовах.

Є багато рецептів, в якості основи, часто виступає червоне вино, яке змішується з різними інгредієнтами. Також існують безалкогольні варіанти.

Розглянемо, як можна зробити такий напій кількома способами.

Глінтвейн — рецепт приготування в домашніх умовах з червоного вина з медом та лимоном

В першу чергу хочу запропонувати один з простих і популярних варіантів. Нам знадобиться всього кілька хвилин, щоб зробити смачний і зігріваючий напій.

Інгредієнти:

  • 500 мл червоного вина;
  • 1 ст. л натурального меду;
  • ½ Шт лимона;
  • 5 шт кардамону;
  • 10 зерен рожевого перцю;
  • 1 ч. л меленої кориці;
  • 2 зірочки бадьяна;
  • 5 шт гвоздики.

Приготування:

  1. Вино переливаємо в товстостінну каструлю і вмикаємо мінімальний вогонь;
  2. У глінтвейн відправляємо необхідні спеції, а також лимон, нарізаний скибочками;
  3. Готуємо приблизно 5-10 хвилин, періодично перемішуючи рідина. Головне, щоб напій не закипів;
  4. Вимикаємо вогонь, додаємо мед і гарненько розмішуємо;
  5. Залишається тільки процідити вино в підходящу ємність.

Подаємо до столу з солодощами або сиром. Такий напій зміцнює імунну систему і є профілактикою простудних захворювань.

Простий рецепт приготування глінтвейну з червоного вина з яблучним соком

Взимку можна зігрітися не тільки в теплому приміщенні або за допомогою верхнього одягу, але і завдяки спеціальному напою, який легко зробити вдома з простих продуктів.

Інгредієнти:

  • 750 мл червоного вина;
  • 1 л яблучного соку;
  • ½ Палички кориці;
  • 110 г цукрового піску;
  • 3 ст. л апельсинового лікеру;
  • 2 бадьяна;
  • 3 яблука;
  • 100 г заморожених ягід.

Приготування:

  1. Вино з соком переливаємо в каструлю і ставимо нудитися на вогонь;
  2. Додаємо всі залишилися інгредієнти і розмішуємо, поки кристалики цукру не розчиняться;
  3. Не доводячи напій до кипіння, готуємо близько 15 хвилин на слабкому вогні;
  4. Щоб спеції не потрапили в склянку, проціджуємо глінтвейн.
Цікаве:  Холодець з курки з желатином: як приготувати курячий холодець в домашніх умовах

Всього кілька хвилин і зігріваючий засіб готове. Крім того, воно виходить неймовірно смачним, тому вам обов’язково сподобається.

Як зробити глінтвейн в домашніх умовах з червоного сухого вина

Теплий напій подобається і чоловікам і жінкам. Тому обов’язково спробуйте його приготувати в найближчі свята. А якщо полюбите таке вино, то готуйте його в холодні зимові вечори.

Інгредієнти:

  • 1,5 л сухого червоного вина;
  • 300 мл води;
  • 1 яблуко;
  • 1 апельсин;
  • 2 мандарина;
  • 4 шт гвоздики;
  • 2 палички кориці;
  • Мед або цукор.

Приготування:

  1. Для початку обов’язково промиваємо всі фрукти;
  2. Апельсини ріжемо на тонкі кружечки, мандарини очищаємо і поділяємо на часточки. У яблук вирізаємо серцевину і нарізаємо на невеликі шматочки;
  3. У каструлю вливаємо воду і відправляємо в неї всі прянощі, а також апельсини з яблуками;
  4. Рідина доводимо до кипіння. Тобто готуємо узвар;
  5. Коли вода покипить 1 хвилину, то вливаємо вино і зменшуємо вогонь;
  6. Додаємо мандарини і доводимо напій до температури 70-80 градусів. Якщо він закипить, то весь алкоголь випарується.

В келихи додаємо по 1 ч. л натурального меду, виливаємо глінтвейн і перемішуємо. Можна подавати до столу.

Глінтвейн в домашніх умовах: рецепт з червоного напівсолодкого вина і апельсина

Способи приготування зігріваючого напою практично однакові. В основному, вони відрізняються складом. Тому розглянемо ще один варіант для зимового вечора.

Інгредієнти:

  • 750 мл напівсолодкого червоного виду;
  • ½ Ч. л ваніліну;
  • 1 ч. л натурального меду;
  • ½ Ч. л мускатного горіха;
  • 3 гвоздики;
  • 2 см кореня імбиру;
  • ½ Ч. л цедри лимона;
  • 1 паличка кориці;
  • 4 часточки апельсина.

Приготування:

  1. Очищаємо шматочок кореня імбиру і ріжемо на тонкі смужки;
  2. Нарізаємо кілька кружечків апельсина прямо з шкіркою;
  3. Лимон ретельно промиваємо під проточною водою і натираємо цедру, не зачіпаючи білу частину, так як вона гірка;
  4. У каструлю з товстим дном виливаємо вино, включаємо плиту на середній вогонь і прогріваємо близько 5 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб напій не закипів;
  5. Тепер додаємо всі залишилися інгредієнти і перемішуємо;
  6. Готуємо на мінімальному вогні пару хвилин;
  7. Знімаємо каструлю з плити, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися на 5 хвилин;
  8. У чашку додаємо трохи меду і наливаємо глінтвейн.
Цікаве:  Пиріг з капусти швидкого приготування для ледачих

Напій слід відразу вживати після приготування. Якщо хочете взяти його з собою на природу, то перелийте в термос.

Як приготувати простий безалкогольний глінтвейн на чаї

Якщо ви з якихось причин не вживаєте алкоголь, але хочете зігрітися взимку та зміцнити своє здоров’я, то скористайтеся наступним рецептом напою на чаї.

Інгредієнти:

  • 500 мл чорного чаю;
  • 150 мл вишневого сиропу;
  • 1 паличка кориці;
  • 5 шт гвоздики;
  • 50 г цукрового піску;
  • 1 см кореня імбиру;
  • Апельсин;
  • Яблуко.

Приготування:

  1. Заварюємо чорний або зелений чай. Потім проціджуємо його і переливаємо в каструлю;
  2. Додаємо нарізані фрукти, вишневий сироп, тонкі шматочки імбиру і інші прянощі;
  3. Доводимо до температури 70 градусів, напій не повинен закипати.

Подаємо з печивом або пампушками. Відчуйте смак літа і зігрійтеся у морозні дні.

Покроковий рецепт глінтвейну без алкоголю на гранатовому соку

Такий напій можна пити навіть дітям, адже в ньому не міститься алкоголь. Він зміцнює імунітет, зігріває, поліпшує загальний стан здоров’я. Тому беріть на замітку цей чудовий спосіб.

Інгредієнти:

  • 1 л гранатового соку без цукру;
  • 10 г чорного чаю;
  • 2 мандарина;
  • 1 яблуко;
  • 100 г цукру;
  • 3 гвоздики;
  • 1 ч. л меленого імбиру;
  • 1 ч. л мускатного горіха;
  • 1 ст. л кориці.

Приготування:

  1. Спочатку будемо варити спеції. Для цього в каструлю вливаємо склянку води, висипаємо цукор, додаємо мускатний горіх, гвоздику, корицю і мелений імбир. Все перемішуємо і доводимо до кипіння;
  2. Тим часом підготуємо фрукти. Яблуко очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і нарізаємо на невеликі шматочки довільної форми. Мандарини очистити, поділяємо на шматочки і подрібнюємо;
  3. Коли рідина зі спеціями закипить, додаємо чай. Після повторного закипання знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо на кілька хвилин;
  4. Ставимо На плиту іншу каструлю і виливаємо в неї гранатовий сік;
  5. Додаємо фрукти і нагріваємо, але не доводимо до кипіння;
  6. Через пару хвилин додаємо сироп з прянощами, який потрібно обов’язково процідити;
  7. Напій доводимо до температури 70 градусів і знімаємо з плити.
Цікаве:  Морквяний сік: як приготувати (зробити) в домашніх умовах

Розливаємо по склянках прямо з фруктами. Такий варіант особливо сподобається дітям.

Класичний рецепт приготування глінтвейну в домашніх умовах

А тепер розглянемо класичний варіант приготування корисного і зігріваючого напою. Головне – підготувати всі необхідні спеції, а сам процес займає кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • 200 мл червоного сухого вина;
  • Невеликий шматочок мускатного горіха;
  • 1 бадьян;
  • 2 гвоздики;
  • 2 кардамону;
  • 3 горошини запашного перцю;
  • 1 паличка кориці;
  • Шматочок яблука;
  • Цедра апельсина і лимона;
  • 1 ч. л натурального меду;
  • 50 мл води.

Приготування:

  1. Спеції краще заварювати окремо. Для цього в ємність вливаємо трохи води, і відправляємо в неї всі прянощі. Після закипання готуємо одну хвилину, а потім залишаємо настоятися 5 хвилин;
  2. Тим часом зчищаємо, цедру цитрусових фруктів, а яблука нарізаємо на невеликі шматочки. Перекладаємо в каструлю;
  3. Заливаємо вином і ставимо на плиту. Прогріваємо до температури 70-80 градусів. Стежте, щоб рідина не закипіла;
  4. Знімаємо вино з плити, проціджуємо через сито спеції. Накриваємо кришкою і залишаємо на пару хвилин.

У склянку додаємо мед і наливають напій. Можете прикрасити його часточками апельсина або лимона.

Я старався зробити добірку з найпопулярніших і смачних рецептів. Спробуйте кілька варіантів приготування та виберіть для себе найбільш підходящий спосіб, який найбільше сподобається.

Comments are closed.