Глінтвейн: рецепти приготування в домашніх умовах

Глінтвейн винайшли в північній Німеччині. У нашій країні він поступово завойовує популярність. Адже напій на основі вина допомагає зігрітися в холодну пору, а також позбутися від застуди.

Теплий глінтвейн подають у багатьох ресторанах, найчастіше, в зимовий період. Але вам не обов’язково ходити в заклади громадського харчування, щоб насолодитися цим напоєм. Його можна приготувати самостійно в домашніх умовах.

Є багато рецептів, в якості основи, часто виступає червоне вино, яке змішується з різними інгредієнтами. Також існують безалкогольні варіанти.

Розглянемо, як можна зробити такий напій кількома способами.

Глінтвейн — рецепт приготування в домашніх умовах з червоного вина з медом та лимоном

В першу чергу хочу запропонувати один з простих і популярних варіантів. Нам знадобиться всього кілька хвилин, щоб зробити смачний і зігріваючий напій.

Цікаве:  Бутерброди з червоною ікрою: прості і смачні рецепти на святковий стіл

Інгредієнти:

  • 500 мл червоного вина;
  • 1 ст. л натурального меду;
  • ½ Шт лимона;
  • 5 шт кардамону;
  • 10 зерен рожевого перцю;
  • 1 ч. л меленої кориці;
  • 2 зірочки бадьяна;
  • 5 шт гвоздики.

Приготування:

  1. Вино переливаємо в товстостінну каструлю і вмикаємо мінімальний вогонь;
  2. У глінтвейн відправляємо необхідні спеції, а також лимон, нарізаний скибочками;
  3. Готуємо приблизно 5-10 хвилин, періодично перемішуючи рідина. Головне, щоб напій не закипів;
  4. Вимикаємо вогонь, додаємо мед і гарненько розмішуємо;
  5. Залишається тільки процідити вино в підходящу ємність.

Подаємо до столу з солодощами або сиром. Такий напій зміцнює імунну систему і є профілактикою простудних захворювань.