Глінтвейн винайшли в північній Німеччині. У нашій країні він поступово завойовує популярність. Адже напій на основі вина допомагає зігрітися в холодну пору, а також позбутися від застуди.
Теплий глінтвейн подають у багатьох ресторанах, найчастіше, в зимовий період. Але вам не обов’язково ходити в заклади громадського харчування, щоб насолодитися цим напоєм. Його можна приготувати самостійно в домашніх умовах.
Є багато рецептів, в якості основи, часто виступає червоне вино, яке змішується з різними інгредієнтами. Також існують безалкогольні варіанти.
Розглянемо, як можна зробити такий напій кількома способами.
Глінтвейн — рецепт приготування в домашніх умовах з червоного вина з медом та лимоном
В першу чергу хочу запропонувати один з простих і популярних варіантів. Нам знадобиться всього кілька хвилин, щоб зробити смачний і зігріваючий напій.
Інгредієнти:
- 500 мл червоного вина;
- 1 ст. л натурального меду;
- ½ Шт лимона;
- 5 шт кардамону;
- 10 зерен рожевого перцю;
- 1 ч. л меленої кориці;
- 2 зірочки бадьяна;
- 5 шт гвоздики.
Приготування:
- Вино переливаємо в товстостінну каструлю і вмикаємо мінімальний вогонь;
- У глінтвейн відправляємо необхідні спеції, а також лимон, нарізаний скибочками;
- Готуємо приблизно 5-10 хвилин, періодично перемішуючи рідина. Головне, щоб напій не закипів;
- Вимикаємо вогонь, додаємо мед і гарненько розмішуємо;
- Залишається тільки процідити вино в підходящу ємність.
Подаємо до столу з солодощами або сиром. Такий напій зміцнює імунну систему і є профілактикою простудних захворювань.