Фаршировані кальмари: 5 покрокових рецептів приготування в духовці

Кальмари легко засвоюються та містять корисні речовини. Тому їх можна включати в дитяче та дієтичне меню. Вони є доступним продуктом, і продаються практично у всіх продуктових магазинах.

Потрібно ретельно підійти до вибору молюсків, так як від цього залежить смак і якість майбутнього страви. Також необхідно правильно їх очистити і підготувати.

Кальмари, найчастіше, використовують для приготування салатів. Також з них виходить чудова холодна закуска. Потрібно лише нафарширувати їх різними начинками.

Є багато рецептів фаршированих кальмарів. Але в статті розглянемо найпоширеніші та прості варіанти приготування смачної страви, яке підійде для вечері і для святкового столу.

Кальмари фаршировані рисом і грибами: простий рецепт приготування в духовці

Це один з найбільш популярних варіантів. Багато господинь вважають за краще використовувати в якості начинки рисову крупу з додатковими продуктами. Рецепт досить простий, тому у вас не повинно виникнути труднощів.

Інгредієнти:

  • 600 г кальмарів;
  • 100 г рисової крупи;
  • 250 г печериць;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 головка цибулі;
  • Петрушка;
  • Перець і сіль за смаком.

Приготування:

  1. Рис промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою. Потім пересипаємо його в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до напівготовності. Для цього знадобиться, приблизно 15 хвилин;
  2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно нарізаємо і обсмажуємо до прозорості на сковороді з розігрітою олією;
  3. Наступним кроком відправляємо в сковороду нарізані гриби і готуємо близько 15 хвилин;
  4. Перекладаємо В миску рис, обсмажені гриби, рубану петрушку і натертий сир. Все добре перемішуємо;
  5. Тушки кальмарів ретельно промиваємо під струменем холодної води зовні і всередині. При необхідності видаляємо прозорий хребет;
  6. Тепер тушки фаршируємо приготованою масою. Краї закріплюємо зубочистками, щоб начинка не випала під час запікання;
  7. Викладаємо на деко і готуємо протягом 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Цікаве:  Закусочний торт з вафельних коржів — рецепти приготування в домашніх умовах

Випікати довше не рекомендується, так як кальмари стають «гумовими». При бажанні, страва можете залити сметанним або вершковим соусом. Охолоджуємо і подаємо в якості холодної закуски. Відмінний варіант для святкового столу.

Кальмари фаршировані грибами, яйцем і сиром в сметанному соусі

Ще один цікавий варіант начинки для кальмарів. Блюдо виходить смачним, тому готуйте більше, так як гості будуть обов’язково просити у вас добавки.

Інгредієнти:

  • 4 тушки кальмарів;
  • 300 г печериць;
  • 4 яйця;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 1 ст. л борошна;
  • 3 ст. л сметани;
  • Перець;
  • Харчова сіль;
  • Зелену цибулю.

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо і обсмажуємо на соняшниковій олії;
  2. Потім в сковороду додаємо печериці, які дрібно нарізаємо і готуємо близько 5 хвилин;
  3. Заздалегідь відварюємо яйця круто. Подрібнюємо і додаємо в миску;
  4. До яйцям додаємо рубаний зелений лук, а також натертий сир і обсмажені гриби. При необхідності солимо і перчимо. Все добре перемішуємо;
  5. Для приготування соусу змішуємо борошно із сметаною. Трохи підсолюємо і додаємо мелений перець;
  6. Тушки кальмарів розморожуємо при необхідності. Після чого очищаємо від плівок і видаляємо хрящ зсередини;
  7. Кальмари фаршируємо приготовленої начинкою. Краї закріплюємо за допомогою зубочисток;
  8. Викладаємо на деко або форму для випічки. Зверху змащуємо соусом. Випікаємо протягом 20 хвилин в духовці, розігрітій до 190 градусів.

Перед подачею остуджуємо і ріжемо на порційні шматочки. Приємного апетиту!

Загрузка...

Простий і смачний рецепт фаршированих кальмарів з креветками і майонезом

Якщо ви хочете здивувати своїх гостей або урізноманітнити святкове меню, пропоную вам наступний варіант приготування смачної закуски. Нічого складного в цьому немає, тому приступайте до процесу.

Інгредієнти:

  • Кальмари;
  • Креветки;
  • Ріпчаста цибуля;
  • Петрушка;
  • Паприка;
  • Часник;
  • Мелений чорний перець;
  • Сіль;
  • Сир;
  • Майонез.
Цікаве:  Гарбузовий пиріг: покрокові рецепти в духовці

Приготування:

  1. Якщо ви купили неочищені кальмари, то їх потрібно підготувати. Для цього тушки опускаємо в киплячу воду і готуємо близько 3 хвилин, але не довше, інакше вони стануть «гумовими» і жорсткими. Потім ретельно промиваємо під струменем холодної води і витягаємо хрящ;
  2. У миску натираємо сир твердих сортів, додаємо до нього мелену паприку, подрібнену ріпчасту цибулю, сушену або свіжу зелень;
  3. Солимо і перчимо за смаком;
  4. Заправляємо майонезом і добре перемішуємо;
  5. Наступним кроком додаємо в миску нарізані креветки, які попередньо потрібно очистити, і ще раз розмішуємо;
  6. Тушки кальмарів фаршируємо приготовленої начинкою;
  7. Викладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

При бажанні можете прикрасити хвостиками креветок, як показано на фото з головним блюдом.

Найсмачніший рецепт приготування кальмарів, фаршированих грибами в духовці

Пропоную вам швидкий варіант запікання фаршированих кальмарів. Кожна господиня впорається з цим процесом, так як в ньому немає нічого складного. При цьому закуска виходить неймовірно смачною. Їх можна зробити заздалегідь перед святом.

Інгредієнти:

  • 500 г кальмарів;
  • 300 г печериць;
  • 5 яєць;
  • 100 г сиру;
  • Кріп;
  • Мелений чорний перець;
  • Харчова сіль;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

  1. Заздалегідь готуємо кальмари. Для цього їх потрібно обдати окропом, а потім очистити в холодній воді;
  2. У сковороді розігріваємо олію і готуємо нарізані гриби до тих пір, поки не випарується вся волога;
  3. Потім в сковороду розбиваємо яйця, солимо і перчимо. Перемішуємо і обсмажуємо до готовності. Перекладаємо в тарілку, щоб продукти охололи;
  4. На наступному етапі в миску з грибами додаємо натертий сир і рубаний кріп. Інгредієнти ретельно розмішуємо;
  5. У кальмарів відрізаємо хвостики, нарізаємо соломкою і відправляємо в тарілку з начинкою;
  6. Акуратно фаршируємо тушки, викладаємо у форму для випікання, змащену маслом;
  7. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку, готуємо близько 15 хвилин.
Цікаве:  Паштет з курячої печінки в домашніх умовах — 7 покрокових рецептів

Можете трохи поекспериментувати. Наприклад, замініть гриби на креветки або додайте овочі. Перед подачею закуску нарізаємо на порційні шматочки.

Загрузка...

Як приготувати фаршировані кальмари з грибами, м’ясом і рисом в духовці

Пропоную вам ще один простий рецепт випікання тушок кальмарів з смачною начинкою. Якщо ви ще ніколи не готували таку закуску, то спробуйте зробити її на новорічні свята.

Інгредієнти:

  • 7 тушок кальмарів;
  • 150 г грибів;
  • 5 яєць;
  • 150 г рису;
  • 2 моркви;
  • 3 цибулини;
  • 50 г сиру;
  • Зелень і спеції за смаком.

Приготування:

  1. В першу чергу підготуємо кальмари. Відварюємо їх протягом 3-5 хвилин, потім кладемо в миску з холодною водою і очищаємо від плівок. Відрізаємо хвостики і нарізаємо соломкою, вони нам ще знадобляться;
  2. Заздалегідь відварюємо рисову крупу і яйця;
  3. Тим часом обсмажуємо подрібнену цибулю до прозорості, потім додаємо натерту моркву і готуємо близько 5 хвилин. Відправляємо в тарілку і залишаємо остигати;
  4. Нарізані свіжі або заморожені гриби перекладаємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом, додаємо хвостики кальмарів і обсмажуємо до повного випаровування рідини;
  5. Нарізаємо яйця і відправляємо в тарілку з обсмаженими овочами;
  6. Додаємо до них гриби, рис і все добре перемішуємо;
  7. Приготованою начинкою фаршируємо тушки кальмарів;
  8. Викладаємо на деко і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 10-15 хвилин до золотистої скоринки. Після цього посипаємо натертим сиром і рубаною зеленню, готуємо ще 5 хвилин.

Можна подавати як окремої закуски або до будь-якого гарніру. Приємного апетиту!

Ви можете поекспериментувати з приготуванням начинки. Для цього підходить фарш, крабові палички, різні овочі. Можливо, ви придумаєте оригінальний рецепт з неповторним смаком.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *