Солона оселедець широко використовується в кулінарії. З неї готують не тільки смачні закуски і салати, але і чудові бутерброди, які відмінно підходять для сервірування святкового столу. Також їх роблять і в звичайні дні для перекусу.
Такі сендвічі можна приготувати з різних інгредієнтів, так як риба поєднується з багатьма продуктами. У більшості випадків, закуска готується на чорному хлібі, тому розглянемо саме такі рецепти.
Кращим варіантом є оселедець, яку ви самостійно засолили в домашніх умовах, так як в магазині не завжди продають якісні продукти.
Якщо ви хочете урізноманітнити святкове меню, то пропоную вам кілька цікавих рецептів з покроковими етапами.
Прості бутерброди з оселедцем і огірком на чорному хлібі
Такі бутерброди є відмінною закускою до міцних алкогольних напоїв. Тому вони будуть доречними на будь-якому святковому столі з дорослою компанією.
Інгредієнти:
- Чорний хліб;
- Філе оселедця;
- Солоний огірок;
- Ріпчаста цибуля;
- Майонез.
Приготування:
- Бородінський хліб нарізаємо на скибочки, які поділяємо на 4 частини;
- Кожен шматок змащуємо тонким шаром майонезу;
- На міні-бутерброди викладаємо по невеликому шматочку солоної риби;
- Зверху додаємо солоний огірок, який нарізаємо кружечками;
- Залишається доповнити кільцями цибулі. При бажанні його можна замаринувати в оцті протягом декількох хвилин.
Ідеальна закуска до горілки готова. Можете подавати до столу.