Бургери в домашніх умовах: 7 покрокових рецептів приготування

Зараз популярні заклади швидкого харчування. Одним з поширених страв є бургери. Вони, звичайно, дуже смачні і апетитні, але я намагаюся не ходити в такі заклади, так як не знаю, з чого виготовляють продукти.

Якщо ви стежите за своїм здоров’ям, але не можете відмовити собі в ситному і калорійне бургері, то зробіть його в домашніх умовах. Процес приготування досить простий. Завдяки покроковим фото, ви зрозумієте, як потрібно правильно робити такий бутерброд.

Зараз доступний величезний вибір продуктів, тому вдома можна готувати бургер з різною начинкою. Пропоную вам кілька простих і доступних варіантів. Тому у вас буде вибір рецепта.

Використовуйте тільки якісні продукти, тоді бутерброди будуть смачними і корисними. Тільки не зловживайте ними, так як подібна їжа сприяє збільшенню ваги.

Бургер в домашніх умовах — покроковий рецепт з котлетами Міраторг

Компанія Міраторг випускає якісні продукти харчування. У них можна придбати котлети з мармурової яловичини, які відмінно підходять для приготування бургерів в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • 1 упаковка яловичих котлет;
  • 3 шматочка бекону;
  • 1 помідор;
  • 1 кульку моцарелли;
  • 1 пучок базиліка;
  • 1 червона цибулина;
  • 100 мл оливкової олії;
  • 30 г кедрових горіхів;
  • 1 ст. л кетчупу;
  • 2 зубчики часнику;
  • Листя салату;
  • Булочка з кунжутом.

Приготування

Котлети залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин, таким чином, вони рівномірно приготуються. Обсмажуємо по 3 хвилини з обох сторін на сковороді без масла.

Потім в цю ж сковорідку викладаємо шматочки бекону, і обсмажуємо без масла протягом двох хвилин. Якщо вистачає місця, то можна відразу ж підсушити пшеничне булочку з внутрішньої сторони протягом 30 секунд. Попередньо її потрібно розрізати вздовж навпіл.

На наступному етапі займемося приготуванням соусу. Для цього в чашу міксера відправляємо базилік, кедрові горішки, часник, перець, сіль, оливкова олія. Усе ретельно подрібнюємо.

Внутрішню частину булочки змащуємо кетчупом. Зверху викладаємо лист салату, котлету, кружечки помідора, нарізану моцарелу, кільця цибулі. Поливаємо соусом, додаємо бекон і накриваємо все другою частиною булочки.

При бажанні послідовність шарів можете змінювати на свій розсуд. Бутерброд краще подавати в теплому вигляді, тому рекомендується підігріти його в мікрохвильовці.

Як приготувати домашній бургер з фаршем

Існує думка, що їжа швидкого харчування є шкідливими для здоров’я. Але якщо зробити смачні бутерброди в домашніх умовах з натуральних продуктів, то вони не нашкодять організму.

Інгредієнти:

  • Булочка;
  • Яловичий фарш;
  • Цибуля;
  • Помідор;
  • Соус барбекю;
  • Шпинат;
  • Плавлений сир;
  • Перець;
  • Сіль.
Цікаве:  Бутерброди з червоною рибою на святковий стіл: прості і смачні рецепти з оформленням

Приготування

Перш, ніж готувати котлети, потрібно розуміти, що вони зменшаться в обсязі. Тому їх слід робити більше діаметра булочки. У фарш додаємо перець і сіль за смаком. Потім формуємо за допомогою кільця або будь-яким іншим зручним способом.

Обсмажуємо в сковороді з рослинним маслом. З кожної сторони по 1,5 хвилини. Цього буде достатньо.

Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями, помідор на кружечки. Злегка обсмажуємо з обох сторін на сковороді.

Розрізаємо Булочку на дві частини і з внутрішніх сторін обсмажуємо на сковороді.

Тепер збираємо бургер в наступній послідовності:

  1. Поки булочка не охолола, то на нижню частину кладемо шматок плавленого сиру;
  2. Котлета, змащена соусом барбекю;
  3. Помідори;
  4. Цибуля;
  5. Листя шпинату;
  6. Накриваємо верхньою частиною булочки, змащену барбекю.

Такий бутерброд може замінити повноцінний прийом їжі, так як є дуже ситним і апетитним. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування бургера в домашніх умовах з куркою

Якщо ви хочете побалувати себе фаст-фудом, то не обов’язково їхати в найближчу організацію швидкого харчування. Вдома можна приготувати дуже смачний і ситний бутерброд, який буде не гірше, ніж у ресторані.

Інгредієнти:

  • Булочки;
  • 1 куряча грудка;
  • Сир;
  • Мариновані огірочки;
  • Ріпчаста фіолетовий цибулю;
  • Помідор;
  • Листя салату;
  • Сіль;
  • Чорний перець;
  • Червоний перець і каррі;
  • Майонез.

Приготування

З курячої грудки вирізаємо тонкі стейки круглої форми. Викладаємо на харчову плівку, посипаємо чорним і червоним перцем, каррі, сіллю, а також додаємо пластини часнику. Те ж саме проробляємо з іншого боку.

Накриваємо зверху харчовою плівкою і відбиваємо спеціальним молотком з обох сторін.

У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо курячу грудку до повної готовності, періодично перевертаючи шматочки.

Булочку розрізаємо вздовж навпіл. При бажанні можете її злегка обсмажити. Тепер можна приступати до формування бутерброда. Для цього нижню частину булки змащуємо майонезом і викладаємо листя салату.

Зверху кладемо курку, а на неї кілька шматочків сиру твердих сортів. Томат нарізаємо на шайби і додаємо наступним шаром, потім кілька кілець цибулі.

Мариновані огірки нарізаємо на смужки і викладаємо на бургер. Злегка змащуємо майонезом і накриваємо другою частиною булочки. Можна приступати до складання другого бутерброда.

При можливості, зробіть булочку самостійно, так як в магазині складно знайти якісний продукт.

Рецепт домашнього бургера з яловичиною

Смак фаст-фуду багато в чому залежить від котлети, яку рекомендується робити з яловичини. Також розглянемо, як збирати бутерброд, так як існує безліч способів його формування.

Цікаве:  Щавлевий суп з яйцем за класичними рецептами

Інгредієнти:

  • 800 р яловичини;
  • 1 головка цибулі;
  • Перець і сіль;
  • Помідори;
  • Листя салату;
  • Сир.

Для соусу:

  • 2 ст. л майонезу;
  • 2 ч. л томатної пасти;
  • 1 ст. л гірчиці;
  • ¼ Солодкого лука;
  • Маринований огірочок.

Приготування

Заздалегідь перекручуємо м’ясо з цибулею. Додаємо перець і сіль за смаком. Прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин.

Булочки купуємо в магазині або робимо самостійно. Щоб зробити чорну випічку, в неї просто потрібно додати перемелений активоване вугілля.

Займемося приготуванням соусу. Для цього перемішуємо всі необхідні інгредієнти, попередньо подрібнивши невеликий маринований огірок і цибулю. Відставляємо убік на кілька хвилин.

Тепер дістаємо фарш. Для однієї булочки знадобиться близько 100 р. Ви можете зважувати, чи просто ділимо на рівні частини. Формуємо котлети в спеціальній формі, на харчовій плівці або силіконової дошці.

Фарш скачуємо в кулю і злегка відбиваємо, тобто просто перекидаємо з руки в руку.

На наступному етапі формуємо кульки круглу котлету. Її діаметр повинен бути трохи більше булки.

Сковороду злегка змащуємо рослинним маслом і відправляємо в неї сформовані котлети. Щоб вони не здулися і були плоскими, накриваємо їх пергаментним папером, а зверху ставимо який-небудь вантаж, наприклад каструлю.

Обсмажуємо з обох сторін, приблизно по 2 хвилини. Потім акуратно зробіть невеликий надріз, і якщо всередині яловичина злегка рожева, то можна знімати з плити.

Булочки, розрізаємо вздовж на дві половинки. Злегка обсмажуємо на сухій сковороді.

Коли все буде готово, то приступаємо до формування бургера. На нижню частину булочки кладемо листя салату і змащуємо їх, приготованим соусом.

Наступним шаром викладаємо котлету, на неї шматочок сиру (будь-який сорт, який більше подобається). Потім додаємо кружечки помідора, за бажанням, і змащуємо його соусом. Накриваємо верхньою частиною булочки.

Для краси їх можна скріпіть шпажками і подаємо до столу. Виходить не тільки красиво, але і дуже смачно. Коли ви спробуєте домашні бутерброди, то перестанете ходити в ресторан швидкого харчування.

Як зробити бургери в домашніх умовах з ковбасою

Простий і ситний бутерброд можна приготувати буквально за пару хвилин. Потрібно лише підготувати необхідні продукти, після чого сформувати бургер.

Інгредієнти:

  • Ковбаса;
  • Помідор;
  • Огірок;
  • Сир;
  • Булочка;
  • Майонез;
  • Кетчуп.

Приготування

Овочі попередньо промиваємо під проточною водою. Огірки ріжемо на тонкі кружечки. Помідори нарізаємо на невеликі шматочки, і видаляємо м’якуш. Будь-яку ковбасу ріжемо на шматочки потрібного розміру і форми, як вам більше подобається.

Цікаве:  Морквяний сік: як приготувати (зробити) в домашніх умовах

Розрізаємо Булочку на дві частини наносимо трохи майонезу з кетчупом і розмазуємо по поверхні.

Викладаємо огірки, а зверху шматочки помідорів. Накриваємо шматочком сиру, і на нього кладемо ковбасу. Можете додати ще трохи огірка. Накриваємо булочкою і бутерброд готовий.

Звичайно, з котлетою було б смачніше, але і такий варіант виходить ситним, тому відмінно підходить для перекусу. Приємного апетиту!

Рецепт бургера з яйцем і котлетою в домашніх умовах, Макдональдсі

Це по-справжньому чоловіча закуска, яка є відмінним варіантом ситного сніданку. Пропоную вам зробити чудовий бутерброд, який за смаком не відрізняється від тих, які готують в ресторанах швидкого харчування.

Інгредієнти:

  • 200 г яловичого фаршу;
  • Булочки;
  • 2 яйця;
  • Сир;
  • Перець і сіль;
  • Соус;
  • Овочі.

Приготування

Дрібно нарізаємо половинку цибулини і відправляємо її у фарш разом з одним яйцем. Тепер все ретельно перемішуємо. З отриманої суміші формуємо круглу котлету на харчовій плівці або пергаментним папері. Вирізаємо середину, для цього можна скористатися невеликою кришкою.

Заготівлю акуратно піддягаємо лопаткою і відправляємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо буквально одну хвилину, перевертаємо і в центр розбиваємо яйце.

Через пару хвилин котлету знову перевертаємо і обсмажуємо до повної готовності. Зверху викладаємо шматочок сиру, і коли він злегка розплавитися знімаємо з плити.

Розрізаємо Булочку на дві частини і підсушуємо на сковороді. Обидві половинки змащуємо соусом, який більше подобається. На одну частину викладаємо листя салату, огірки з помідорами. Можете додати колечко болгарського перцю і рубаний зелений лук.

На другу частину булочки викладаємо котлети з сиром, накриваємо все другою половинкою з овочами. Бургер готовий до вживання. Чоловікам обов’язково сподобається.

Рецепт приготування бургера, як в Бургер Кінг

Пропоную вам ще один варіант ситного і калорійного бутерброда. Для цього нам знадобляться найпростіші продукти, які є в будь-якому магазині.

Інгредієнти:

  • 200 г яловичого фаршу;
  • Булочки;
  • Сир Чеддер;
  • Гірчиця;
  • Маринований огірок;
  • Кетчуп;
  • Перець і сіль.

Приготування

Сам процес пропоную подивитися у наступному відеоролику:

Як тільки ви спробуєте бургери домашнього приготування, то вам більше не захочеться витрачати гроші в ресторанах швидкого харчування. Крім того, для цього не потрібно багато часу і не потрібна наявність спеціального досвіду.

Comments are closed.