Гострий ніж на кухні – запорука миру в сім’ї. Адже тупий столовий прилад здатний викликати роздратування у господині, що обов’язково позначиться не тільки на процесі приготування і зовнішній вигляд страви, але і на настрої близьких людей.
Звичайно, можна віднести ніж в майстерню, де його якісно оброблять. Але, по-перше, це займе певний час, а по-друге, глава сім’ї може відчути себе ущемленим, втративши можливість проявити своє вміння. Тому експерти рекомендують придбати хоча б один абразивний брусок для домашнього використання.
Класифікація
Існує 5 видів абразивних брусків для заточування ножів:
- керамічні;
- алмазні;
- з водного японського каменю;
- з штучного водного каменю;
- з арканзасского каменю.
Кожен з них має свої особливості, про які буде розказано далі. У будь-якому варіанті інструмент зазвичай представлений у формі об’ємного прямокутника зі спеціальних каменів або з поверхнею абразивного матеріалу.